Inga vinterkänslor idag

Det hade regnat under natten eller tidig morgon, i alla fall innan vi vaknade eller rättare sagt blev väckta. Det var inte Lino som väckte oss utan Turbo och det en hel timme innan vi tyckte att det var dags. Men hon lyckades få fart på lilleman och sedan var det lögn i helvete att få honom att somna om. Bara för oss att stiga upp vid nio då. Turbo som tidigare gärna sov till elva utan problem och ville man gå upp tidigare brukade hon titta på oss med en blick som vi tolkade som att menar du verkligen att vi ska ut nu?

Jag älskar att försöka få fina motljusbilder och denna blev rätt fin tycker jag. Hundarna har varit ute i flera timmar idag och vi har faktiskt kunnat ha dörren öppen så de kunde vara ute eller inne efter behag. Något som de verkligen gillar.

JR hade glömt köpa bröd så han tog teslan till Super-U på eftermiddagen och jag satt ute i solen med hundarna.

Lino strosade runt och kollade så att allt var som det skulle. Idag kom våra pyjamasar och det är ju en hel vecka tidigare än aviserat. Klart att det blev jobb för mig. Byxorna måste fållas upp då vi inte är de långbenta personerna som håller mallen. Eftersom jag ville ha på mig min efter kvällsduschen och tänkte att det var likadant för JR, så blev det till att prova,nåla,klippa och ta fram symaskinen.

Men först tog vi en timme ute i solen som värmde så skönt. Berättade jag att vi hade +26 inomhus på morgonen så effektiv är vår spis. Därför eldar vi endast då det känns lite väl kyligt, men då vi är lite förkylda är vi lite frusna när vi börjar bli trötta på kvällen. Vanligtvis har vi ca +24 -23 inomhus. som är rätt skönt. Åtminstone när man sitter still och ser på tv eller datorn.

Vi hade inte så många måsten idag så det var skönt. Jag pressade apelsiner till ny morgonjuice och JR lagade sin strumplåda som han sagt att han skulle göra sedan i somras. Men idag blev det gjort.

Lino var så trött att han gick och lade sig på sängen och sov ett par timmar. Annars brukar vi få sätta oss med honom i soffan och se till att John Blund kommer. Men ikväll är han trött och nu sover han på soffan då han gärna vill vara där vi är. Turbo sover i sängen.

Dessa två har verkligen blivit kompisar nu och det är så roligt för det är vad vi hoppades på. De leker flera gånger varje dag och jag hoppas få dem på film endera dagen. Men än har jag inte lyckats vara ute då. Men roligt har de och det är huvudsaken.

Jag älskar denna blå himmel och att den inte är försvunnen hela vintern. Om man inte visste vilken årstid eller temperatur det är, så kunde det lika gärna varit högsommar. Men solen gjorde att vi kände det som en svensk sommardag ett tag i allafall.

Lördag i morgon och det blir väl bra tycker jag.

6 svar på ”Inga vinterkänslor idag

  1. Detta är den mest monumentala skillnaden i klimat mellan Sverige och Sydfrankrike; att du kan få dagar då du kan sitta ute i bara tröjärmarna mitt i vintern. Det kan man leva länge på! Njut av både lyckliga doggar och sol!

  2. Vilken trevlig dag ni hade i går. Så roligt att Turbo har blivit så mycket piggare och busar och leker med Lino.
    Då blir det kanske pyjamasparty i kväll med lagom längd på benen?

Lämna ett svar