LIvet på udden är som vanligt

Upp strax vid nio och det är mest Turbo som pockar som vanligt och Lino vaknade sakta vilket var skönt. Men solens strålar sipprade in sakta när jag tryckte upp jalusierna. Det hade regnat i natt precis som det gjort de senaste nätterna. JR går ut med hundarna och jag öppnar upp huset och plockar fram dagens frukost. Sedan går jag ut och vi tar in morgonen och pratar om dagen. Idag var det lite väl kyligt så vi satte oss inte ner utan det blev en stående session. Sedan frukost och dags för lek tyckte hundarna.


Så blev det lek igen på morgonen som vanligt. Men sedan måste man ju sova en stund och vi fick en stunds lugn.Jag har torkat av med en våt trasa inomhus och min kära Carolin. JR satt i soffan med Lino som somnade direkt. Turbo ligger nedanför som vanligt. Där har jag min familj samlad medan jag går runt och torkar. Men det är endast nu när kylan kommit som alla är inomhus. Annars brukar jag vilja ha allihop utomhus när jag städar. Men idag var det kyliga vindar och vi var väl ute i två timmar och sedan korta stunder under dagen.

Efter att jag torkat av allting tog jag ledigt resten av dagen. Kändes väldigt rätt att ta helg efter att ha haft systuga två dagar i rad. Vi har nästan gått i ide eller kanske inte förresten. Men vi tar det lugnare om dagarna då det inte inbjuder till uteliv just nu. Ska bli kallt i natt verkar det som.

Vi närmar oss andra advent med stormsteg och om en vecka har skolorna lov här nere. Vet inte hur det är för barnen i Sverige vet jag inte men de har kanske lov de också. Många åker säker till släktingar som vår granne. De har släktingar uppe i bergen och dit åker de varje helg och ledighet. Finns kanske snö där och blir mer jul, vad vet jag.

Men söndag och andra advent är det som gäller för oss i morgon. Vi lever vårat liv som vanligt och lär Lino våra rutiner vilket verkar ge resultat. Han är tryggare och inte så ängslig nu efter snart fyra månader hos oss. Livet utan Lino kan vi inte ens tänka oss nu.

2 svar på ”LIvet på udden är som vanligt

  1. När livet rullar på som vanligt är då det är som bäst. Det ska man uppskatta.
    Kul film, och vad dom låter!!

Lämna ett svar