Kejsarträdet är naket

Vi har plockat blad i två dagar nu efter att kylan slagit till på nätterna. Men eftersom det är stora blad är det inte så svårt att plocka dem. Lino tittar med stora ögon och förstår inte riktigt vad det är som händer med alla växter nu. Hans första vinter och mycket är nytt.

En morgon var det en grå katt ute på vinfältet och den kanske är där igen. Bäst att se efter.

Ja nog blir det en grön vinter i år igen som tur är. Den lilla frost som låg när vi gick ut försvinner snabbt då solen värmer så starkt.

Är han nere vid grinden igen och spanar? Undrar vad det är han ser? Turbo vet att det inte är någon katt där ute, för hon kan verkligen lukta sig till katter.

Gissa om trädäcket blir rent varje dag nu då man vill hålla sig i rörelse då man är ute. Är man stilla så fryser man ju bara. Sitta är inte aktuellt för det blir så kallt om baken trots stolskydd. Hundarna vill inte heller ligga stilla längre stunder och Lino håller sig i solen mesta tiden.

Så har vi avverkat ännu en adventsdag och det gick ju bra. Så det är bara att fortsätta till nästa då för att om två veckor köra in i Julen och ta det lugnt allihop för det blir en julafton i år med.

7 svar på ”Kejsarträdet är naket

Lämna ett svar