Kallaste dagen hittills

Noll grader är något ovanligt här men det hade vi i morse och under dagen var det som högst +2 och det var inte skönt. Inte en chans att någon av oss tvåbenta ville sitta ute ens en kort stund. Turbo var inte direkt förtjust heller och var snabb att gå in efter en stunds lek och toalett. Lino fick en hel del att hålla koll på.

Det grävdes en grop på varje sida av vägen och de lade i ett plaströr och kanske elkablar. Jag höll inte riktigt koll på allt de gjorde men nu hoppas vi på att det ska komma fler elektriker och fästa vår elkabel mer permanent för vi har haft en provisorisk lagning sedan den blev avklippt i våras och vi var utan ström i två dagar. Tur att vi inte hade denna kyla då.

Glömde visa vårat nakna kejsarträd igår när jag skrev om det, men här är det. Ingen blå himmel idag utan en grå som kändes som snömoln. Nu blev det ingen snö för oss utan ett ihållande duggregn. Vår tredje jul här och vi har ännu inte upplevt att det snöar, fast det kan göra det har jag sett på inlägg från andra som bott här nere längre. Nu ska det bli varmare om både nätter och dagar så regn är det vi kan räkna med om nu något ska komma uppifrån.

Okej, vi hade sol i en dryg halvtimme eller så och då passade vi på att vara ute. Lino hade fullt sjå att hålla koll på allt folk som rörde sig i vårat kvarter idag. Att de parkerade sin lastbil på vår lilla gata och ofta hämtade saker ur den gjorde Lino helt vild så han rusade runt för att titta åt alla håll.

Turbo var inte lika nyfiken utan hon springer endast runt om det är något som låter väldigt intressant. Jag tyckte inte att det var speciellt roligt ute idag. Så när JR körde iväg med Mackan och gjorde veckans inköp på Super-U, gick jag in med hundarna och det var så skönt att komma in i värmen.

När det började duggregna var hundarna inte så pigga på att gå ut men vi var ute korta stunder även under kvällen. JR tände en brasa ikväll då vi var lite frusna och en brasa är alltid mysig att lyssna på.

Idag startade Musikhjälpen och vi har tittat en liten stund på svt-play. Lucia i morgon och vi ska nog titta på något luciatåg till frukost. Men det är i morgon nu är det kväll och snart nattedags för oss. Så på återseende hoppas jag.

2 svar på ”Kallaste dagen hittills

  1. Kejsarträdet är väldigt vackert som det är nu.
    Ni har det ju rätt så kallt för närvarande men det är väl bara en kort tid.
    Underbart som vanligt med en brasa!

Lämna ett svar