Grått och vått ute

Visserligen har det blivit varmare men det som föll som snö bland bergen blev regn hos oss och det var ordentligt vått ute idag. Det har hållit uppe och borde ha torkat upp under dagen men så har det inte varit utan mer som en våt disktrasa. Vet inte hur jag ska beskriva dagens väder på ett annat sätt.

Vi var ute en halvtimme på morgonen men sedan gick vi in och åt frukost. Vi tittade första på Lucia från Gräfsnäs som var väldigt stämningsfull och jag tyckte det var så fint. Efter det sprkade jag igång JR:s platta och så har vi haft på Musikhjälpen under dagen. Vi brukar ha den igång för att få lite annan musik under en vecka. Annars har vi alltid frans radio på om dagarna. Nostalgi heter kanalen och den är bra men jag hade önskat att de spelade ännu äldre låtar.

JR hade tid hos vår läkare idag på eftermiddagen så före det gjorde han rent spisen och sedan ugnen. Undrar om han var lite nervös? Han skulle nämligen visa upp sin han som drabbats av vikingasjukan vilket betyder att senor dragit ihop sig så han inte kan räta på lill-och ringfingret. Nu börjar även långfingret bli krökt och det blir bara värre hela tiden. Men en lättad JR kom hem med en remiss till en klinik i Cornelihan och hennes ord om att det var inget problem att lösa. JR hade varit orolig för operation mm. Men det ska vara en enkel procedur med endast lokalbedövning på kliniken så tid ska bokas dit.

Jag passade på att göra ny apelsinjuice och några av mina kumquats hade mognat sedan jag tog in dem så de fick åka med. Jag har plockat in de frukter som var och om de mognar hamnar de i vår frukostjuice annars kastar jag dem. Ute kommer de inte att mogna.

Veckans måste är avverkad och nu har vi fritt valt arbete. Jag tänker köra en maskin med kläder i morgon och vad JR ska göra vet jag inte. Men han hittar säker på något att pyssla med. Lillelördag i morgon och JR har köpt en chokladask så nu ska vi ta en espresso och en lite bit till det.

Så gott folk det är allt som hänt här idag. Inget dramatiskt eller spännande men väldigt mysigt tycker vi. Oj, ska tända värmeljusen på spiselkransen för att det är Luciakväll.

4 svar på ”Grått och vått ute

  1. Vårt väder just nue10- och ett vitt lager på backen men det känns juligt och fint.. Hoppas att det går bra med din mans fingrar jag hade en manlig kompis som hade detsamma och han gjorde inget åt det så han kunde bara använda pekfingret och tummen.. ren idioti jag hade inte kunnat ha det så..ha en fin onsdag nu.. Kram..🤗🙏👍🕯️

  2. Ert väder är bättre än här. Lite tö och så skitigt överallt. Sedan mer snö och kallt och halt.
    Hasse hade vikingasjukan för några år sedan och tyckte det var mycket jobbigt. Var hos specialist som sa att dom gör inget förrän fingrarna är krökta till en viss procent. Jag började att massera handen varje dag och dom senor som var spända. Problemet försvann efter några veckor, det liksom smög bort. Blev helt bra och det har inte återkommit. Önskar JR lycka till.

Lämna ett svar