Tråkigt väder just nu

Det har börjat bli det vanliga med att det regnat under natten och är så vått och grått ute. Med andra ord inget roligt väder att vistas ute i. Men vi växlade om och hundarna var ute i lite mer än två timmar. Efter det var de rätt nöjda. Vi också om jag får säga så.

Åja något fanns det ju att titta på och just idag var det mycket intressant.

Grannens hönor var ute och pickade i jorden och de brukar inte vara av särskilt intresse andra dagar. Men när det inte finns mycket annat att titta på så duger hönorna. Jaja i brist på annat så.

Väldigt lugnt ute idag och det enda som hände sedan var att elbolagets markarbetare kom tillbaka och asfalterade igen de gropar de grävde igår. Så vad händer nu? Ärligt talat så har jag ingen aning. De följer väl ett schema som de har och sedan får vi se när vår kabel ska permanentas ordentligt. Än så länge fungerar allt bra men vi hade gärna sett att det blev fixat nu.

Vi vandrar fram och tillbaka hela tiden och jag har tvättat upp våra kläder idag och hämtat torrfoder från tunnan i tvättstugan/verkstaden. Vi hittade en död duva i trädgården i dag och det är den tredje på ett par veckor. Misstänker att någon förgiftar dem. Men det viktigaste för oss är att inte låta hundarna få tag i dem. Det har inte varit så kallt att de kunnat frysa ihjäl. Väldigt tråkigt men vad kan man göra om grannar tycker att de skräpar ned. Vem som gör detta har vi kanske en aning om men tänker inte bry oss då vi ju är gäster i detta land och de hade säkert tagit illa upp. Vi vill inte döma andras sätt att leva.

Nu hoppas jag mer på att detta gråväder ska ge vika även om vi nu har +11 om dagarna. Varmt och rätt behagligt men fy så fuktigt. Nätterna är också varmare så någon brasa är inte att tänka på nu. Vet inte om det ska fortsätta att regna varje natt i nu eller om vi ska få torrare väder. Hoppas på det sistnämnda.

Jag fick mail om att alla dokument inkommit till det franska trafikverket och nu är det bara att vänta på att processen ska gå vidare. Det vi upptäckt är att om man har rätt dokument att skicka in så blir det aldrig problem. Så var det med omregistreringen av vår husbil och våra carte vitale. När vi väl skaffat fram alla dokument och skickat in dem var det aldrig några problem. Men det är ju inget annorlunda mot vad det är i Sverige. Byråkratin här inte värre än i Sverige.

Allt ser så sorgligt ut när det är vinter. Men det är tur att denna säsong är kort och snart har vi en värmande vårsol. Men först ska vi fira jul och så kommer ett nytt år. Livet går vidare.

3 svar på ”Tråkigt väder just nu

  1. Bättre med 11 plus än 11 minus med snö.
    Roligt med hönorna tycker nog Turbo och Lino. Dom rör ju på sig.
    Är man noggrann från början brukar det gå som det ska.
    Ser lite trist ut men snart börjar det gro och spira igen.

Lämna ett svar