Ännu mer regn

Idag hade det regnat i natt och det fortsatte till på eftermiddagen. Inget lätt fint regn utan ihållande så JR tog på sig regnjackan innan han gick ut med hundarna. De var snabbt inne igen men efter att de fått sin frukost gick JR ut med dem igen för de hade inte gjort hela sin toalett och nu blev det gjort. Sedan åt vi frukost och gjorde oss klara inför dagen. Inte för att vi tänkte göra något speciellt men man vill ju ändå känna sig uppstigen.

Inte blir man själaglad när man sticker ut näsan idag. Men vi har inte så stora vattenpölar som grönsakstanten har på sin tomt. Men den är ju bra mycket större också. Vi var en hel del molokna då det såg ut som att det skulle regna hela dagen, men det visade sig bli uppehåll och vi kunde vara ute i trädgården i en hel timme innan det började mörkna. Men det var rätt klabbigt och sedan fick vi torka av tassarna.

Men man måste ju få vara hund och springa runt och leka vilket väder det än är. Jag tog fram sittkuddar ur kistan och satte mig ovanpå den. Tittade på termometern och den visade +14 vilket är exakt sju grader varmare än igår. Så skönt och eftersom det inte ens var en liten vindpust. Men någon sol kunde vi inte skönja utan den höll till ovanför molnen.

JR har börjat titta på en serie på Netflix och jag satt mest och läste. Hundarna sov och vi hade en fin eftermiddag tills hundarna skulle ha sin middag. Vi hann även vara ute en stund efteråt i det sena dagsljuset.

Det blir ju mest att gå runt och nosa för hundarna och jag brukar gå med och därmed få en rätt hyfsad promenad. Något ska man ju göra om dagarna. Kände ändå att det är viktigt att få dagsljus och man sover ju så mycket bättre om man är ute ett bra tag.

Vi har börjat märka sedan ett par dagar att Lino gått in i en ny fas i sin utveckling. Han testar oss på kvällarna och hör och häpna så har han börjat ta saker som näsdroppar från nattygsbordet och försöka öppna min lilla sophink i badrummet. För en dag sedan var han inne i biblioteket och botaniserade i JR:s bokhylla och hittade en tippexrulle som han massakrerade. Han försöker sno tvätten ur tvättkassen när jag tar in den från tvättstugan. Mina trosor fick sig en svängom runt soffbordet. Detta var vi med om med både Nellie och Unkas som vi fick när de var valpar. Jag är lite frustrerad för jag kommer inte riktigt ihåg när denna trotsålder slutade, men slutar det gör den och sedan brukar vi ha de finaste hundarna. Men ibland tär det på tålamodet så vi får byta av varandra så den mest lugna får ta hand om vilddjuret.

Men något som också förändrats är att Lino sover en halvtimme längre än tidigare så nu har vi fått sova till halv tio om morgnarna och det är perfekt. En bra tid att stiga upp på och i regel har det slutat att regna sedan någon timme.

I morgon är det fredag och JR ska göra en del inköp så vi har alla ingredienser inför de middagar vi planerat att äta. Sedan är det ju alltid lite till vi vill ha. Ska skicka med en lista så JR förhoppningsvis får med sig allt hem.

Snart helg igen då. Hoppas ni inte fryser alltför mycket.

8 svar på ”Ännu mer regn

  1. Så fina trädgårds- och vovve-bilder från den lite blöta trädgården, men snart vår för er.
    Här är -7 minus på morgonen och lite snö. Jag skulle gärna göra som björnen, gå i ide och vakna till våren.😀
    Önskar er en riktigt trevlig 4e adventshelg! 🎄☕

  2. En hund måste få vara hund i alla väder.
    Ni har det så mysigt och bra jämt tycker jag. Ett underbart liv i ert lilla paradis oavsett årstid.

Lämna ett svar