Vintersolståndet idag

Mammas födelsedag och hon skulle ha varit så glad över dagens värmande sol och +20 i skuggan. Perfekt vinter tror jag hon skulle ha tyckt. Ett glas vin ute och vår dag var bara så bra. Ingen fleeströja behövdes heller. Hundarna mådde så bra och Turbo låg i skuggan och njöt.

Jag tvättade upp lite kläder eller inte jag tvättmaskinen gjorde ju jobbet som vanligt. Sedan har jag faktiskt inte gjort ett jota och det gick väldigt bra. Idag har vi suttit ute i fem timmar så det har varit helt underbart. Fråga mig inte om jag saknar snö och kyla för det är bara en dum fråga. Så skönt att slippa ens tänka på snö. Is det har man i drinken.

Lino har idkat musletning hela dagen då han tydligen fått upp ett spår vid muren mot gatan. Det är små näbbmöss som ibland rusar runt men vi har inga boende i trädgården. De är nog rädda för hundarna. Turbo har faktiskt fångat en och annan mus tidigare så våra hundar är bra musfällor.

Lite svårt att gå inomhus idag men naturligtvis blir det kyligare när solen går ner. Tillslut gick vi ändå inomhus och åt var sin croque monsiur. Gott som tusan tycker jag. Hämtade in tvätten och sedan slocknade hundarna som små änglar. Jag väckte dem till deras middag lite senare och efter en toalett somnade de om igen. Så denna kväll har varit väldigt lugn.

Att få ha denna värme och sol 21:a december är en ynnest tycker vi. Livet kan vara så väldigt fint ibland. Vi satt där på våra stolar och nog kändes det som sommar. Man får påminna sig om att det är vinter när dagarna är som denna.

Turbo har haft ont i sin högra tass idag och haltade en stor del av dagen, men nu ikväll verkar det ha gått över. Vet inte om hon stigit fel eller vad som hänt i morse innan vi gick ut. Men det viktigaste är att hon är bra nu. Men tyvärr blev det inte så mycket lek för Lino idag. Det blir en dag i morgon så då blir det säkert mer lek.

Inte sommar ännu men snart så blir det riktigt varmt igen. Fast i morgon ska det bli ett par grader varmare och det blir härligt. Så nog blir det en dag ute i morgon också. Torsdag och vi har absolut ingenting på agendan. Men det brukar alltid dyka upp något att göra så vi blir säkert inte sysslolösa.

2 svar på ”Vintersolståndet idag

  1. Vilken helt underbar dag, blir lite avundfrisk. Härligt att kunna vara ute så mycket.
    Tur att Turbos tass blev bra igen.

Lämna ett svar