Julafton 2022

Så kom dagen som alla svenska barn längtar efter, då julklappar ska öppnas och alla vuxna längtar efter ledighet och julmat. Franska barn får sina julklappar i morgon eftersom tomten eller Pere Noel som han heter här, lämnar dem under granen under natten.

Vi har varken det ena eller andra, men har anammat maten som man äter här under julhelgen. Så vi har ätit en god köttbit som marinerats under dagen och till det dricker vi Cremant. Så gott och tidigare år har vi ätit raclette som även det är gott. Annat land och nya traditioner vilket vi känner är bra. Kanske känner vi något år för svensk julmat och det kan vi antingen handla på IKEA eller beställa på nätet. Men denna vår fjärde jul här har vi ingen längtan efter det.

close up of two flute glasses filled with sparkling wine wuth ribbons and christmas decor

Jag har inte fotat idag men solen har värmt oss idag med och lunchen intog vi utomhus då det var +23 i skuggan. Lite har jag arbetat då det blev dammtorkning för mig och ny morgonjuice behövde göras. Under tiden satt JR ute och tittade på Kalle Anka så han fick lite julkänsla som han sade. Vi kan inte se den som svt sänder då de inte har den på play, men på youtube finns en längre version som faktiskt är bättre. Inte dubbad till svenska vilket vi inte behöver.

blue sky and white clouds

Vilka härliga dagar vi har haft nu och att kunna vara ute hela dagarna är så befriande.

Denna bild tog jag igår men det kunde lika gärna varit idag då vi haft samma väder.

Har jag berättat att jag inte hittade bra disktrasor eller wettex här, så jag köpte microfiber istället och det ångrar jag inte. Hittade ett trepack på Super-U och jag byter varannan vecka och kör med den vanliga veckotvätten. Ett av mina bästa köp. Inga fula ränder om man torkar en fläck på fönster som numera har spår av två hundars nosar. De tycker om att titta ut även om de nyss varit ute. Så det blir en del torkning om dagarna.

the moon in the night sky

Om en timme är det juldag och snart är denna julhelg förbi. Vi såg en snutt på Babben som julvärd och det var trevligt. En tillräcklig jul för oss och snart dags att summera detta år 2022. Klurar lite på vilka händelser jag ska skriva om. Återkommer under veckan som kommer.

2 svar på ”Julafton 2022

  1. Underbart att kunna vara ute i solen.
    En god köttbit passar väl bra oavsett vilken dag på årets det är.
    God fortsättning på helgen.

Lämna ett svar