Lite ditt och lite datt idag

Helt otroligt att vi har dessa underbara morgnar nu. Vi stiger inte upp förrens vid 10.00 och när Lino vaknar så vill han först ha en kelstund och det är så mysigt. Och Turbo lyfter svansen så glatt fortfarande tyvärr känner jag. Man känner sig lite som en utarbetad småbarnsförälder efter varje löp. Tappar räkningen på dagarna men tror att det är tredje dagen med höglöp och vi är i slutet nu då. Inte för att hon slutar löpet där men just då hon svassar med rumpan åt Lino är på avtagande. Idag har blödningen nästan slutat. Så allt går enligt ritningarna vid ett löp.

Jag ville vara snäll mot Turbo och låta henne vara lös ensam ute. Men efter en liten stund ville hon gå in igen. Då kom Lino ut och så var jag ute med honom istället. Kanske inte vad hundarna tänkte sig men så tänkte vi. Lugnast så för ute är de som kaniner.

Lino har tyvärr börjat dra upp mina tulpanlökar och han äter upp dem. Tur att de inte är giftiga. Men efter att jag kunnat ta tillbaka några och grävt ner dem igen, har jag nu gett upp då han fått smak för dem. Blir kanske någon tulpan denna vår men så får det väl bli då. Vår granne MacScott var ute och sågade idag med. Jag fick en pratstund och förklaringen till varför han sågade ner sina mullbärsträd. De har blivit drabbade av ohyra och grenarna var helt ihåliga. För att inte fler träd ska drabbas kör han iväg allt till avfallshanteringen utanför byn. Glömde fråga om han tänker plantera nya träd men det återstår väl att se.

Han har en sån bred skotsk dialekt som JR har lite svår att förstå, men jag tycker att det är hur lätt som helst. Trevligt med en pratstund var det tyckte nog både MacScott och jag. Lino pratade inte så mycket utan tittade mest på deras bordercollie.

Det ser varmt ut då solen lyser så fint men ack nej, varmt är det inte. Hade gärna tvättat min fleeströja nu. Brukar göra det då man inte behöver ha den på om dagarna. Men den tvätten får vänta och jag har annat som ska tvättas i morgon. Allt är redan packat i tvättsäcken så det är bara att ta ut det till tvättstugan.

Vi blev lite nyfikna idag då det bullrade ordentligt borta vi bombhuset som vi kallar huset bortanför vinfältet. Det dammade ordentligt också. Det sitter ju ett plakat på staketet till vinfältet att man ska bygga två trevåningshus på tomten. Men de har inte gjort någon ansats till att ta bort vårat vinfält så nu tror vi att de kommer att rusta upp bombhuset. Men tiden får utvisa om sydfranskan har rätt i att man aldrig tar bort ett vinfält då det genererar alltför mycket pengar i druvorna. Hon är ju född här i byn så hon borde veta. Här nere river man sällan hus utan bygger på en befintlig grund och behåller väggarna för att sedan bygga nytt innanmäte. Så det är kanske det de tänker göra?

Vi kämpar på med löpningstiden och så en dag är allt över. Livet återvänder till ett lugnare sådant. Sedan kommer även våren med värme och plötsligt sitter vi där under parasollet och sippar på ett glas med något gott i.

Berättade jag förresten att JR hittade inlagda rödbetor på Super-U. Inte skivade men tärnade och de smakar precis så som vi är vana vid. Så nu ska JR laga en god pytt i panna har han lovat. Det ser jag fram emot.

6 svar på ”Lite ditt och lite datt idag

  1. Så skönt att kunna gå upp lite sent trots man har hund. Men dom vänjer ju sig.
    Blir intressant att följa både med husen och om det blir nya träd.
    Lite synd med tulpanlökarna men några ska väl bli kvar och komma upp och blomma!

  2. Oj oj oj … Lino verkar tycka det mesta smakar gott, från koppel till tulpanlökar, hahaha, busig hund! Men vilken vacker och glansig päls han har, supersnygg hund! Likaså Turbo, den sköna hönan, hoppas löpet går över snart så du får lugn och ro 😉

Lämna ett svar