Tvätt och inköpsdag

Nu vill vi inte köra några längre turer eller ens kortare då Turbo löper. Lino är väldigt intresserad och ung som han är studsar han än hit och dit. Vi har Turbo i koppel utomhus och då har vi åtminstone lite kontroll. Sedan droppar hon en hel del just nu och vi får vänta med att köra tills hon löpt färdigt. Så JR tog teslan till vårat Super-U för inköpen och jag var hemma med hundarna. Tyvärr var det så kyligt att jag tog in dem efter ett tag. Den nordliga vinden blåser fortfarande även om den inte är så hård.

sunlight with white clouds

Så även om solen skiner och himlen är blå är det skönast att se allt inifrån. Jag skyndade mig att sätta igång tvättmaskinen och tvätta lakanen som jag bytt igår. Så nu hänger de på tork i dressingroom. I morgon är de torra och jag kan vika dem och lägga dem i linneskåpet. Avfuktaren är superbra.

Jag har gott hopp om en varmare framtid. Idag kom Lino springande med en av mina tulpanlökar i munnen. Som tur är biter han inte sönder lökarna utan jag kunde plantera den igen. Han tar så fint upp dem nu då de börjar sticka upp ur jorden. Ja se ungar och valpar. Alltid hittar de på något hyss. Rädda det som räddas kan.

Just nu hinner vi faktiskt inte med så mycket mer eftersom en av oss hela tiden måste vara med hundarna. Så jag längtar verkligen till vår normala vardag utan löptik och halvgalen hane.

yellow flower

Jag kommer inte ihåg när de blommade förra året men tror att det var i slutet på februari eller början på mars. Vi får se. Har planterat mest gula men även några röda. Var mest nöjd med de gula som blev så vackra.

Tulpaner och rosor är mina favoritblommor om jag måste välja, men jag älskar alla blommor. Satt en stund och såg på när MacScott sågade ner båda sina mullbärsträd. Vet inte om de skuggar för mycket på framsidan eller var sjuka. Men det är fin ved att elda med som luktar så gott. Styvt jobb för det var stora träd med tjocka stammar. Fast egentligen är jag emot att såga ner träd. Jag tycker om dem och jag går som en hök när JR är i sågartagen. Inget onödigt får tas bort.

Vi får väl se vad vi tar oss för i morgon allt beror på Turbos löpning och om det börjar avta.

1 svar på ”Tvätt och inköpsdag

  1. Tråkigt med dessa envisa vindar från norr.
    Alltid nya hyss med Lino. Turbo ska väl snart ha avklarat löpet så ni kan återgå till det vanliga så att säga.

Lämna ett svar