Det börjar ordna upp sig

Lånar ett uttryck från Sällskapsresan och jag syftar inte på alkoholhalten utan temperaturen. Visserligen kallt på morgonen, men på förmiddagen när solen stigit upp ordentligt så var det riktigt skönt. Vi gjorde rent golven idag, vilket behövdes då Turbo droppat om än inte blod så surströmming som JR säger. Hon är inte ur löpet riktigt ännu och triggar Lino att vilja rida. Så det är koppel ute, men inomhus går det bra utan. Våra hökögon håller koll på dem.

Så idag har hundarna fått vara ute i minst fyra timmar. Lino har rusat runt som en blixt för att ligga stilla en kort stund, väldigt kort måste jag tillstå. Så han har haft fullt upp hela dagen. Turbo har mest legat på trädäcket och sovit. Solen har värmt så skönt må ni tro.

På söndagarna är det ofta väldigt tyst här i byn och det enda man hör är fågelkvitter. Men Lino han hör massor tydligen för han måste än hit och än dit för att se vad det är. Jag lyckades övertala honom om att det inte var någon hund inne i ugnen idag och han köpte min förklaring eller så insåg han det själv.

Veckan som kommer har vi en del leveranser att vänta. Först är det blinkhalsbanden som jag köpt. Tog ett grönt till Turbo och Lino har orange. Reserven är orange också. Men solcellslampan som JR köpte och satte upp på baksidan av fd garaget/ numera verkstad,förråd och tvättstuga, är helt superb. Nu slipper vi stå i kolmörkret och inte tordas ta ett enda steg då vi inte ser någonting mer än ett orange halsband som skuttar runt i andra änden.

Så har vår sista söndag i januari förflutit och nu får vi vänta ett helt år tills nästa söndag i januari kommer. Inte för att jag sörjer det då det varit förbaskat kallt. Nu ser jag fram mot en mildare februari med våren som smyger på. Sol, sol, sol och en underbart blå himmel.

Återstår att se hur det blir med den saken då.

2 svar på ”Det börjar ordna upp sig

  1. Lite svalt men ni har ju sol som värmer i alla fall.
    Bra med belysning där det är mörkt. Känns säkrare.

Lämna ett svar