En tillbakalutad måndag

Det hade kommit en regnskur tidigare på morgonen och var lite vått ute, som hade börjat torka upp då vi gick ut vid tio. Tror inte det kommit särskilt mycket men naturen är nog glada för det lilla. Tre stora militärhelikoptrar for förbi och mot kusten och Spanien. Patriotrobotar har placerats i Göteborgs hamn. Jordskalv i Turkiet med katastrofala följder. Det händer en hel del när vi sover.

Men vi tog stora steg in mot dagen och eftersom vi inte hade särskilt mycket att göra har vi haft ett mycket lugnt tempo. Den enda som hade bråttom var Lino.

Lino hade med sig en pipleksak som han fått av sin fostermamma, men han var livrädd för den då. Idag tog jag fram den och nu var den rolig att springa runt med. Han pratade med den och fick den att pipa hela tiden. Han är ju stor kille nu och hela ett år så det enda som kan vara skrämmande är plastpåsar som kan komma susande förbi på gatan efter att de smitit från sophämtarna. Idag var det just en sådan som Lino försökte få kontakt med, därför var det bra att han tyckte gummikycklingen var roligare.

Det märks faktiskt att februarilovet har börjat här då det är tystare än vanligt en vardag. Vi har varit ute mest hela dagen och eftersom det ser ut att bli kyligare i någon dag så gäller det att njuta. Solen är väldigt stark såhär års och det gäller att skydda ögonen, annars svider det senare på kvällen.

Jag har ett paket på väg som kommer på onsdag och ett som kommer nästa vecka. JR ska köra och handla i morgon, samt boka tid för kloklippning och vaccinering till Turbo. Vår veterinärklinik ligger ju här i byn och vi har gångavstånd dit vilket är så bra för då hinner hundarna göra sin toalett innan vi kommer fram. Lika nervöst för dem att gå till veterinären som för oss att gå till läkare eller tandläkaren.

De förutspår regn i morgon så det återstår att se hur det blir med den saken.

En ny vecka har tagit sin början och vi tar det lugnt här hemma denna vecka.

2 svar på ”En tillbakalutad måndag

  1. Jordskalvet i är verkligen en enormt stor katastrof för alla drabbade. Bra att det skickas humanitärt bistånd till dom.
    Kul att Lino nu gillar pipleksaken.
    Det är ju nästan ett måste att skydda ögonen för den starka solen.
    Inget är som väntans tider!!!

Lämna ett svar