Regnet har dragit iväg

Vi kunde se på bordet ute att det regnat tidigare på morgonen eller natten. Men då vi gick ut var det lite bluddrigt i molnen men solen bröt fram och humöret började stiga med solen. Lino var superglad och Turbo sträckte på sig i solen för att sedan flytta till skuggan. Hon har ju en rejäl päls och blir varm fort i solen. Just nu har hon det lite jobbigt då hon är sken dräktig, men jag fick naturmedel från vår veterinär som dämpar det jobbiga för henne. Så nu sover hon mest och kan koppla av vilket inte varit fallet tidigare år.

Alla blommor är vackra och det gäller alla människor också. Nu inkluderar jag inte de som har åsamkat skador och våldfört sig mot andra människor. En stor idiot som Putin önskar jag inget gott i livet eller efter det. Det en del inte förstår är att vi har en chans att leva ett underbart liv och sedan är det kört. Jag skulle inte vilja att andra spottade på min grav. Förresten ska jag inte ha någon sådan utan strös någonstans. Det enda jag är helt säker på att det inte blir i Sverige för dit vill jag inte tillbaka till.

Vi är så glada att vi verkar ha blivit accepterade i vår del av byn. Alla hälsar och ler åt oss. Ja, förutom sura gubben och tanten mitt emot på vår lilla gata. Nu har vi fått veta att de är spanjorer och ja vi har eller jag har viss erfarenhet av dem. Men vill de inte hälsa så är det väl upp till dem. Alla andra hälsar och är så trevliga. Att det tar tid att bli helt accepterad har vi varit på det klara med när vi flyttade hit. Sommargäster ses inte med så blida ögon och våra grannar har kanske trott att vi var det, men nu vet de att vi är permanentboende och det gillas bättre hos fransmännen som bor här. Vi betalar skatt här och bidrar till byn. Man får ge allt en tid, vilket vi har gjort.

De sopade vår gata idag och det gör de varje vecka. Rent och snyggt ska det vara. Hm dessa röda krukor börjar se rätt trista ut och vi funderar på att byta ut dem. Kanske några i sten eller icke plast? Tror det får bli så senare på våren.

Jag har tvättat våra handdukar idag och JR sopat ute, men annars har vi haft en kompdag. Vi känner att vi behöver det då den ihärdiga förkylningen hänger sig kvar. Ont i halsen, snuviga och trötta känner vi oss. Mest på kvällen men ingen feber eller hosta. En skön brasa gör att allt känns mysigare.

Snart helg igen och det innebär att vi kommer ha det precis som vanligt. Ingen skillnad när man är ledig varje dag.

2 svar på ”Regnet har dragit iväg

  1. Alltid skönt när solen är närvarande.
    Verkligen en trevlig by ni har valt som välkomnar er med vänlighet.
    Köp lämplig färg och måla lite fantasifullt på krukorna är ett förslag.
    Hoppas att den envisa förkylningen snart är ett minne blott!

Lämna ett svar