Solen strålar på oss

Soluppgången är nu 07.50 och den går ner 18.43 så dagarna är långa. Nu vaknar vi inte så tidigt men fram mot 09.30-10.00 brukar vi börja röra på oss. Lino älskar att kela länge innan han är redo för dagen. Turbo är väl den som tillslut gärna vill ut och göra toalett. Jag brukar trycka upp jalusin i sovrummet och så vill Lino sitta lutad mot mig och titta ut. Vi två har en riktigt mysig stund innan det är dags att klä på sig och gå ut.

Efter frukost gick JR ut och hundarna följde naturligtvis med. Jag bytte lakan i sängen och gjorde mig klar. Sedan var det dags för JR att köra snabeldraken. Solen är verkligen het nu och man får sätta på sig solhatten för att inte ögonen ska svida på kvällen. Vi har fått en del färg i våra ansikten trots att vi har hattar på huvudet. Dags att köpa hem solkräm känner jag. Men jag tänker låta mig bli avsläppt vid pharmacian på väg hem från läkaren på onsdag så då ska jag köpa lite småttan och gottan som jag känner att jag behöver.

Ibland vill även Lino ta det lugnt även om de stunderna inte är så väldigt långa. Finns ju så mycket att titta på och man måste ju hålla koll överallt. Så nu när vi ute hela dagarna sover han som en sten på kvällarna efter att de fått sin middag. Vi tar det lugnt och JR lagar middag till oss. Till den ser vi på svenska nyheter som vi blivit väldigt kritiska mot nu när vi kan se dem på lite distans. De är väldigt politiskt färgade åt det vänstra hållet vilket jag inte gillar. Hade inte gillat om de varit det åt höger heller. Nyheter ska endast vara observationer och journalisterna hålla en neutral nivå. Så tycker jag då jag vill bilda mig en egen uppfattning om saker och ting.

Men vad är det för konstiga saker som flyger i luften över Amerika och Kanada? Känns lite obehagligt när de sedan stänger sina luftrum och nu vill man verkligen hålla koll på nyheterna. Sedan det som nu hänt i Botkyrka, Stockholm känns också väldigt olustigt. Vi har ju läst eller snarare lyssnat på Janne Josefssons biografi och även säpo mannens två böcker spionjägaren som ger ett Sverige i ett nytt ljus. Jag är nog lite chockad fortfarande. Nu lyssnar vi på Tunnel 29 om flykten från ÖstBerlin under kalla kriget. Alltså den sanna berättelsen. Som sagt jag vill bilda mig en egen uppfattning om vad som sker och skett.

Bjuder på en bild av dagens solnedgång som är lika vacker som vanligt. Tänkte avsluta med detta varje dag så ni får se förändringen som sker i naturen. Önskar alla en fin ny vecka.

2 svar på ”Solen strålar på oss

  1. Underbart med längre dagar och det går fort.
    Gäller att vara försiktig i solen, vidbrättad hatt är bra.
    Tittar inte på nyheter på tv för jag gillar inte dom. Läser nyheter på olika dagstidningar tycker det är bättre.
    Solnedgångar är vackra och det är soluppgångar också.

Lämna ett svar