Ett plus och ett minus

Jag fick de fina sommarbyxorna idag och så provade jag dem. Lite tajta tyckte jag men de blir säker bra. Bild kommer inom kort och även på sommarpyjamasen. Törs jag avslöja att jag sover i eva-kostym på nätterna då min kroppstemperatur alltid varit väldigt hög och på nätterna ännu högre. Så har det varit ända sedan jag var en liten tös. Men när jag stiger upp från sängen vill jag gärna ha en pyjamas. Jag är en varmblodig människa och JR är det motsatta. Men han har sköna sovkläder och även sockor om det skulle behövas.

Så till dagen idag då jag skulle hämta mitt nya körkort, trodde jag. Nu hade jag inte behövt gå till posten om vi läst ordentligt på avin som kom. Det är nämligen så att vi skickade alla papper med mitt gamla körkort rekommenderat och begärde svar att de fått det. Alltså de hade skickat det. Mitt råd är att läsa ordentligt på papper som kommer när du väntar på något. Nåväl jag fick en promenad och det känns lite i foten ikväll men vad gör det.

Det är ju massor av uppför när man ska till byns torg och det är där posten ligger. Längst där borta syns kyrktornet som passande klingade två och då öppnar allt efter lunchen.

Jag stannade och tog ett snack med en tidigare maire och en av byborna. Vovven ville inte hälsa men var väldigt glad. För att vara fransoser hade de inte mycket att säga men jag satt ner på bänken och berättade vad jag skulle göra. Sedan gick jag vidare.

Nästan framme vid torget och jag såg fram mot att sitta en stund utanför mairen och vila benet.

Till vänster skymtar vårat bageri och till höger tobaken som har mer än endast rökverk och tidningar. På sommaren är det bord ute på trottoaren vid statyn. Skönt att sitta en stund allrahelst då posten inte öppnat när jag nådde dit. Jag var ju in där och fick reda på att det var ett kvitto på mitt rek till myndigheten. Mon dieu sade jag och tack för idag. Bara att vända på klacken och gå hem igen då. Vi hade ju trott att det skulle ta ca fyra veckor innan mitt körkort skulle komma så detta var lite väl snabbt.

Inte dags för ålderdomshemmet ännu så jag går förbi. Vi får väl se om vi hamnar där någon gång vem vet. Vi brukar höra musik därifrån ibland så de verkar ha lite underhållning mm. Enligt vår lokala tidning så har de många aktiviteter i alla fall.

Vägen hem lutar nedåt så det är lättare att gå. Jag behöver inte vila alls. Där framme ska jag vika till höger och ner på vår gata.

Detta är vår gata Alexandre Dumas och den är inte speciellt trafikerad. Nog endast de som bor efter gatan eller precis ovanför som kör här då det är väldigt brant såhär på slutet.

Där framme bor vi i slutet på gatan och här lade jag ner kameran och greppade soptunnan som vi ställer häruppe. Nu är en tömd och skulle hem. Om ni tänker på skuggorna från vänster sida så ser ni att vi inte har något hus mitt emot vårat. Vi har ett vinfält som vi njuter av att se.

Skönt att komma hem och få lite till livs efter promenaden. Jag ringde JR när jag var på hemväg så han kunde förbereda vårat mellanmål. Kan inte kalla det lunch för det äter vi inte utan vi tar något lätt vid 15.00 och sedan äter vi en sen middag. Frukosten blir ju vid 11.00 efter att vi varit ute en stund på morgonen. Ja, det är våra rutiner.

I morgon ska jag till läkaren på eftermiddagen, sedan får JR släppa av mig vid pharmacie och hundshoppen. Jag slipper gå långt i alla fall. Känner mig lite mör ikväll.

2 svar på ”Ett plus och ett minus

  1. Det var ju ingen promenad i onödan tycker jag. Så många fina och trevliga bilder som blev resultatet tackar jag för. Roligt att se en del från er trevliga by.
    Så bra Mackan står parerad utanför er tomt.
    Hoppas läkarbesöket gick bra i dag och att du har känt dig bättre.

Lämna ett svar