Läkarbesök för mig idag

Då var det dags för mig att förnya mina recept. Men vi behövde inte jäkta då jag hade fått tid till 15.00 på eftermiddagen. Därför tog vi det lugnt precis som vanligt om förmiddagarna. JR behöver lång tid för att vakna så vi brukar sitta ute en stund innan frukost och nu börjar det bli väldigt skönt. Lino får tillfälle att arbeta upp lite hunger och få utlopp för sin glädje att en ny dag har börjat. Efter frukosten går vi ut i trädgården igen och JR och jag turas om att göra oss klara. Sedan bäddar jag sängen och efter det är vi redo för dagen.

JR är ju så snäll att han kör mig bort till vårdcentralen eller det är ingen vårdcentral i svensk mening, utan mer en läkarmottagning. Ungefär så vi hade det i Sverige innan allt skulle effektiviseras. Hundarna fick naturligtvis följa med och vänta i Mackan tillsammans med JR.

Jag fick vänta en liten stund och på andra sidan av rummet satt en tös i femtonårsåldern. Hon hade igång sin mobil och pratviskade med någon hela tiden . Det var om pipplor i ansiktet och andra utseendesaker. Men det var ett under att tösen hann andas också. När jag sedan blev avsläppt vid Pharmacian så stod tösen vid en av luckorna där och gissa vad? Jodå, hon stod och pratviskade i sin mobil under tiden hon blev expiderad. Lite mållös är jag faktiskt men det är väl så ungdomen gör idag.

Det enda jag skulle göra var att hämta ut ny medicin och köpa ny hudkräm till ansiktet. Sedan var jag snabbt in på djuraffären och köpte en stor påse fågelfrön. De har 15 kg säckar och det är så behändigt för det räcker ett bra tag. Häller det i våra stora plasthinkar med lock som jag fått när jag köpt frön på Jaia. Behändiga hinkar eller ska jag säga burkar som står bra i kistan ute. Har en till talgbollarna också.

När vi kom hem åt vi pizzaslices som JR gjort klara med lite mer skinka på. Vi köper en hel pizza och JR skär den i tårtbitar som vi sedan värmer i ugnen. Så gott och hundarna får naturligtvis kanterna av mig. Mycket uppskattat.

Skönt att sitta ute en stund innan det var dags för hundarna att få sin middag.

Nå hur gick min besiktning då? Jo, samma vikt som tidigare och både blodtryck och puls var i sin ordning. Nu var det ju endast tre månader sedan jag var hos läkaren så det borde inte hänt så mycket. Men nästa månad ska jag ta prover och hör och häpna posta bajs till laboratoriet. Fick med en påse hem och så skulle det finnas med instruktioner hur man gör. Ja, jag ska göra allt hemma och sedan stoppa skiten i påsen och lägga på postlådan. Alltid får man lära sig nya saker. Väntar nog någon vecka för det är mycket nu tycker jag.

Hundarna var trötta efter dagens lilla tur och så hungriga. Nu sover de så gott och vi har ätit middag och druckit en kopp espresso. Vi dricker det på kvällen eftersom det är mindre koffein i det och inte stör vår sömn.

Lite molnigt har det varit idag men solen ska återkomma till helgen och det ska bli riktigt varmt ute. Så nu siktar vi på torsdag och en dag hemma.

2 svar på ”Läkarbesök för mig idag

  1. Ungdomar verkar prata jämt i sina mobiler.
    Nu kan du mata dina små vännerna ett tag till. Det uppskattar dom säkert.
    Det var ju skönt att det inte var några förändringar i ditt hälsotillstånd.

Lämna ett svar