Molnen skingrade sig

Det har regnat ordentligt inatt och troligtvis åskat också men det har inte jag hört. Däremot har nog hundarna hört det för de låg över mig långa stunder. Jag vaknade fram på morgontimmarna och mina ben var som fastlåsta. Två hundar blir lite för bra på benen. Så det var vått när vi gick ut och så plötsligt bröt solen fram. Så härligt.

Vi har varit ute hela dagen och njutit av värmen. Tog ledigt och JR klippte en del av häcken som börjat växa in från Eli och det tog en stund. Jag torkade endast av bordet så vi kunde sitta ute och äta lunch.

Vi njöt i fulla drag av att kunna vara ute. Solen gör gott.

Vi skulle ha suttit här på eftermiddagen då det var riktigt varmt och skönt. Men Det får bli en annan dag. Men jag och Lino satt här en stund och njöt av solen lite längre. Härligt att ha en dag med sol igen.

En liten skära syntes på himlen och fångade mitt intresse. Den ser så skör ut men det är endast på grund av att solen belyser den från en sida. Jag har alltid varit faschinerad av himlen och allt som finns där. I högstadiet hade vi en lärare som också var det och någon gång under en kalla vintermånad träffades klassen vid skolan och fick titta på stjärnorna i en stjärnkikare. Sedan drack vi varm choklad och pratade om vad vi sett. Ett fint minne från barndomen. Långt från den skola som Sverige har idag. Jag hade unnat dagens skolbarn att ha dessa upplevelser istället för det som nu sker.

2 svar på ”Molnen skingrade sig

  1. Vilken trevlig dag med sol och värme. Nu kommer det nog flera härliga dagar framöver.
    Fint minne från skolan tycker jag. Rymden är otroligt intressant och spännande.

Lämna ett svar