Även här kan det hända

Någon gång ska det väl vara första gången och så blev det på fjärde året vi bor här. Trodde inte mina ögon när jag tryckte upp jalusierna i morse. Men det jag såg var detta:

Snöflingor dalade ner från en grå himmel. Nu har vi plusgrader om än rätt få idag, så de smälte så fort de nådde marken. Tur det. Några som var helt ställda var hundarna och Turbo vet ju mycket väl vad snö innebär, så hon var snabbt ute och sedan ville hon gå in igen. Lino stod och tittade på eländet och visste inte vad som var på gång.

Detta höll på i nästan en halvtimme och vi hade lite tidspress på oss idag att bli klara med frukosten och göra oss klara. Det var idag vi skulle få fiber inkopplat i huset. Teknikern var så duktig att han skickade sms så vi hade ett litet hum om när han tänkte komma. Jag satte våra lakan i tvättmaskinen och sedan satte jag mig och sydde en stund på överkastet till husbilen. Får ändra lite på dem då det inte endast är sängarna som ska ha den blå färgen utan soffan vid bordet och även soffan där Turbo ofta ligger. Sedan ska vi ha en ny på skivan mellan våra sängar där hundarna brukar sova. Det tar lite tid att sy då mina fingertoppar har en tendens att somna om jag syr alltför länge. Problem från yngre år då jag körde motorcykel.

Det tog två timmar för teknikern att dra kabeln från stolpen efter gatan och sedan utanpå huset och in i väggen vid tv:n. Nu har vi snabb surf och klarare bild. Allt till en kostnad av gratis. Samma månadskostnad som vi haft med adsl. Klart vi nappade på ett sådant erbjudande.

Det slutade att snöa men det har varit så kyligt ute att hundarna varit nöjda med korta stunder ute. Att vi sedan gick upp tidigare i morse har gjort sitt till att de har sovit mer än de brukar.

I morgon ska vi ta en sovmorgon och JR ska handla lite matvaror. Osten börjar ta slut och det är ju inte bra. Sedan är jag sugen på kaviar och vill gärna ha det på räksmörgåsar som tänker göra senare i veckan. Idag lagade JR sin goda kycklinggratäng med dragonsås och det blev över till i morgon också så då behöver han inte laga någon mat.

Nu ska det bli varmare ute igen vilket känns bra.

2 svar på ”Även här kan det hända

  1. Tur du har förevigat detta elände (snön) så du kommer ihåg när det hände.
    Bättre allt till ingen extra kostnad går det ju inte att klaga på.
    Alltid något som behövs!
    God mat som vanligt.

Lämna ett svar