På tredje dagen kom solen tillbaka

Blå himmel med en del moln. Ja, vad gör det efter den grå himmel som vi sett i två dagar och en lite väl kylig vind. Härligt och idag fick vi en extra lång sovmorgon för hundarna väckte oss inte förrens 10.30. Vi var verkligen utsövda och söndagen började så bra. Det har tydligen regnat under natten och morgonen för det var fuktigt ute.

Jag skulle byta lakan i sängen som vanligt och JR satte igång att klippa gräsmattan på framsidan. Sedan var det golven inomhus som skulle bli rengjorda. Idag blev det ett par kokta korvar med bröd till lunch och visst smakar det bäst att äta dem utomhus? Minnen kommer tillbaka då jag dansade balett och pappa åkte med mig in till Västerås för mina lektioner. När vi skulle åka hem igen till Kolbäck fick vi vänta en stund och då fick jag alltid en kokt korv med bröd av pappa. Då jag var elva flyttade vi till Västerås och då blev det inte mer varmkorv utan pappa körde mig i bil till min träning och hämtade mig direkt efteråt. Inga väntetider alls blev det.

Men jag var inte lika trött när vi kom hem. Pappa gräddade ofta våfflor då och det var så gott när man kom hem. Pappa blev ju förflyttad när de skulle stänga ner stationen i Kolbäck och min barndomsidyll försvann med det. Idag är det nog inte alls samma idyll som jag växte upp i. Men mina första elva år fick jag tillbringa där.

Ja, minnen kommer upp lite då och då. Visst är de förknippade med mat, lukter och ljud? Det har kanske med åldern att göra eftersom man samlat på sig massor av minnen. En del är faktiskt smärtsamma och andra bara roliga och mysiga. Men de poppar upp lite då och då.

För att återgå till nutid kan jag berätta att vi gjort rent golven och JR klippt gräset på baksidan. Så nu är det fint i hela trädgården. Lite överkurs tyckte jag nog men eftersom det är hans område så ville jag inte lägga mig i.

Så säger vi hejdå till denna helg och i morgon är det ny vecka.

2 svar på ”På tredje dagen kom solen tillbaka

Lämna ett svar