Himlen öppnade sig

Regnet som började igår kväll verkar ha hållit på hela natten. Så denna morgon var det en grå himmel och ett lätt regn som vi vaknade till. Jag brukar titta i min väderapp det första jag gör när jag vaknar. Den visade regn hela dagen till långt in på kvällen. Lite trist tyckte vi, men det får bli en inomhusdag då med korta turer ute. Då kör vi en rengöring av golven och jag befarade att vi skulle få sitta inomhus med snabeldrakens oljud i öronen. Den låter något hemskt. Men det hade upphört med att regna och var uppehåll så jag gick ut med hundarna.

Man blir trött av regnväder och jag tror att det kan bero på lufttrycket. Men det är skönt att komma ut en stund och få luft. Nu hade väderappen lite fel eftersom det slutade att regna och vi kunde vara ute mer under dagen. Eftersom det var vått på marken tyckte inte hundarna att det var så roligt att vara ute. De vill ju gärna ligga och spana eller sova en stund. Idag gick det inte så bra.

Efter ett regn vill jag gå runt och titta på alla mina växter och se till dem. Vi har inte kunnat ha ytterdörren öppen idag och då öppnade vi fönstret vid Rulle och Rutan. När vi var här på baksidan ringde H och Lino hörde JR prata inne i huset. Hundarna tycker om när de kan gå in och ut ur huset när de vill.

En del nya rosor har slagit ut och nu hoppas jag att mina rosor ska klara sig efter min ansning. Men i morgon ska jag ta mig en titt igen och se hur de mår. Det gäller att gulla lite med dem nu. Jag måste berätta att dessa doftar så gott. Tror att det slagit ut tre eller fyra blommor nu. Men denna har kommit längst.

Jag har ju börjat teckna med blyerts till att börja med och letar motiv hela tiden som jag kan teckna av. Så fick jag syn på vår nya duk och fotade en av de små fåglarna. Jag laddar in bilderna på datorn och så har jag bilden framför mig. Blev hyfsat nöjd efter mitt första försök men stjärtfjädrarna är jag inte alls nöjd med. Så det får jag träna mer på. Jag föredrar att teckna djur eller blommor. Har massor av versioner på Turbo och Lino. Har även gjort en teckning av Kuma och den blev jag någotsånär nöjd med. Men det är bara att öva på så hittar jag känslan och min stil.

Nåväl i morgon är det ny vecka och det ska bli sol vilket betyder att jag ska tvätta lakan. Så då var mina planer klara för i morgon. Mer hinner jag inte då jag tänker ha långa raster och njuta av livet. JR hittar säkert på något att göra han också.

2 svar på ”Himlen öppnade sig

  1. Är väl bra när prognosen har fel åt det hållet.
    Viktigt att gulla och prata med växterna då växer dom bättre.

Lämna ett svar