Fortsättning på vår tur i tisdags

Det var ju lite inköp jag ville göra så vi styrde kosan mot Serignan och Gifi som kan jämföras lite med Rusta som finns i Sverige. Jag gick in och kom ut med lite storpack av avfallspåsar och en leksak till Lino. Han fick en likadan tidigare men den är totalt sönder så nu har han en alldeles ny. Det är en repknut med handtag som han älskar att springa runt med och ruska på. Äckligt rosa färg men det bryr han sig inte i. Efter det kurrade det i magen så vi körde till en restaurang med takeaway. Vi äter helst i husbilen så hundarna inte är ensamma så länge. Lino har ju lite svårt när någon av oss går iväg och går vi båda då gråter han högt.

Det satt fint med ett glas vatten till det köttet. Vi brukar aldrig dricka alkoholhaltiga drycker när vi är ute och kör. Jag gör inte heller det eftersom jag inte vill vara onykter om något skulle hända. Sedan är ju jag den som hittar runt i byarna här nere. Så man måste vara alert.

Det är fint i Agde och här korsar vi floden som flyter genom den lilla staden. Vi har stått här nere en gång under våra resor. En liten ställplats som var lugn och fin nära floden. Ett stort romskt läger finns här till höger där bron börjar. De har tvättmaskiner på släp och stora husvagnar som säkert inte körs på vägarna alltför ofta.

Vi körde inte ända ner till udden men det var för att vi endast körde dit för att få milen i Mackan. Med jämna mellanrum måste man köra minst tre mil annars får databoxen tuppjuck och måste ställas om. Vi har fått göra det två gång under de fyra år vi bott här nere då vi inte kör så långa sträckor mellan varven. Nu försöker vi tänka på det och tar en tur så vi får milen.

Det vita som syns är salt. Etangerna här nere innehåller mycket salt och jag vet inte om man tar tillvara på det här men längre österut gör man det och där kan man få se rosa flamingos. Vi har aldrig lyckats se dem men en dag så..

Här har vi vänt tillbaka och jag var ju så inne på att handla att det kändes bra för mig. Vi såg faktiskt en svensk husbil men då vi har franska regplåtar blev det bara det vanliga hejandet som man gör här nere. Ja, nu fortsätter vi med bilder från resan i morgon.

Ha en fin Lillelördag!

4 svar på ”Fortsättning på vår tur i tisdags

Lämna ett svar