Tankarnas dag idag

Alla i Sverige vet ju vad det är för dag idag. Fars dag och nu är det länge sedan jag hade en far att hylla på denna dag. Men hela tiden bearbetar jag vår relation som var väldigt tät efter mammas död. Vi fick en kontakt som var tät och varade i fjorton år. Jag var till honom minst två gånger i veckan och då han kunde gå själv kom han ofta hem till oss på helgen och pratade en stund. Tänker ofta på allt han berättade om sin uppväxt och sin mormor,farmor,morfar,farfar och sin mamma min farmor som jag aldrig träffade. Hon dog i cancer då hon var 40-år. Så glad att jag fick dessa år med honom. Därför går tankarna till honom och hoppas att han verkligen kom dit han visste att han skulle. Kram pappa.

Tror faktiskt att jag kommer hylla dig för sista gången idag. Resten av mitt liv får du leva kvar i mitt huvud och mina tankar.

Vår president Macron höll ett tal igår som gjorde mig varm om hjärtat och i stora drag handlade det om den antisimitism som eskalerat i Frankrike under den senaste tiden. Idag skedde en manifestation som skedde i flera städer i landet och över 107.000 människor samlades för att demonstrera mot hatet som kommit mot alla judar. Alla partier deltog utom vänsterpartiet. Jag säger inget mer.

Jag har tagit söndag idag och inte gjort mer än bytt lakan i sängen. JR har finslipat luckorna till fönstret till vinden. Det kommer att bli så snyggt. Jag ska fota det när det är helt klart. Fotot ovan är från vår by i skåne. Röda kulor hängde i träden vid hundrastgården. Det var så fint.

Blev en sen postning ikväll/natt då det var så mycket att se på youtube som var intressant. Men bättre sent än aldrig som man ju säger.

En måne som var full och som vanligt blir det mest bara blurr om man inte har ett väldigt dyrt och fint objektiv. Men vi har samma måne fast i ett annat land nu än när detta foto togs. Ska ta mig i kragen och fota lite i morgon. Godnatt!!

2 svar på ”Tankarnas dag idag

  1. Vad fint du skriver om din pappa.
    Det är ju inte bara i Frankrike som antisemitismen eskalerar utan det verkar vara så i många andra länder också och även i Sverige. Vad är det som händer!
    Bra att presidenten höll det talet.

Lämna ett svar