Utrikesministern är ute och reser

Jag läser olika politiska bloggar och en gemensam nämnare för de flesta är att, alla reser en hel del i sitt arbete. Carl Bildt börjar i Helsingfors för att sedan återvända till Stockholm. En dag där och vidare till Bukarest. Då har nästan hela veckan gått och det är torsdag. Den resan krockar emellertid med ett möte i Paris som Frankrikes Sarkozy kallat till. Hur det blir med det vet Bildt inte just nu men Reinfeldt åker dit. För efter Rumänien är det dags att åka till Istanbul för över läggningar angående Libyen. hela trippen avslutas denna vecka i Sopot, Polen. Alltså rätt nära hem men ändå inte.

Nu kan man nog konstatera att en minister reser mer än en riksdagsledamot och i synnerhet om man är utrikesminister. För värdet i att träffas personligen är stort. Säkerligen sker många möten per telefon också men då det är lätt att missförstå någon som talar ett annat språk i telefon, är de personliga mötena viktiga.

Därför är det viktigt att kommunikationerna fungerar och det gäller också oss vanliga medborgare i vår vardag. När det inte finns flyglinjer som passar krånglar det till sig för Bildt och när det inte finns kommunala transportmedel så krånglar det till sig för oss. Då får man använda sig av det som står till buds. Är man minister chartrar man ett plan och vi andra tar bilen så att viktiga möten kan genomföras.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/08/28/9021/

 

Lämna ett svar