Allt överskuggas av den konselj som strax börjar

Nu sitter många runt om i Sverige och väntar på att få veta vilka namn och titlar, den nya lilla prinsessan ska få. Allt annat verkar vara utan betydelse och får vänta tills senare. Något som säkert förargar de som är mot monarkin. Detta bevisar vad svenska folket tycker om vårt kungahus och hur viktiga de kungliga är. Vi har inga holywoodstjärnor eller andra celebriteter som kan mäta sig med dem. Tror de flesta är stolta över att vi har ett kungahus.

Jag gläder mig över att Sverige införde att det inte endast är män som kan ärva tronen. Socialdemokraterna var länge mot detta då de har inskrivet i sitt partiprogram att avskaffa monarkin. De ansåg att det skulle vara lättare att göra det då inga kvinnor fick bli statsöverhuvuden. Men de fick ge sig då trycket blev för stort. Nu har vi två kvinnliga tronföljare och det är bra. Jag tror också att monarkin kommer att förändras en del så att de får och kan arbeta vid sidan av. De får en större plats som pr-människor och utbildas mer till det.

Ska bli intressant att se vilket valspråk Victoria kommer att ta. Kungen har ju “för Sverige i tiden”, vilket åtminstone jag tycker att han har levt efter.

Lämna ett svar