Stod på näsan alldeles nyss

Inte riktigt på näsan men ordentligt på knäna. Mannen skulle flytta husbilen till gatan inför vår resa. Eftersom han lyckades köra fast den i vintras när han körde in den så tyckte vi att det var bäst att ta loss den redan idag. Han klarade inte att få loss den för egen maskin, så vi raggade hjälp. Den som ställde upp var naturligtvis en granne som också är hundägare.

Eftersom jag har dragkrok på min jeep så var det den som skulle dra loss Mackan. Grannen satte sig i min jeep, mannen i husbilen och jag skulle titta så att repet inte gick upp i plasten i kjolarna på den. Då tänkte jag till och lade händerna på draglinan. Satte min tyngd på den och så att den verkligen skulle komma bort från plasten. Linan sträcktes och så skulle själva dragmomentet börja. Pang!! och draglinan gick av. Jag dröp rakt ned i asfalten. Händerna klarade jag bra eftersom linan var mellan asfalten och dem, men knäna ser inte roliga ut just nu.

Stora skrapsår på bägge knän och de gör ordentligt ont. De blödde lite i början men nu har det slutat och sårskorpor börjar bildas. Precis som när man var liten och hade cyklat omkull. Visst hade jag kunnat gråta en skvätt, men som vuxen lindrar inte det så jag lät bli. Sitter nu med ett glas vin och tycker synd om mig själv.

1 svar på ”Stod på näsan alldeles nyss

Lämna ett svar