Annonser
Lämna en kommentar

Släktforskning

Jag har funderat i många år på varifrån vår älskade hund Ronja kom från. Vem är uppfödare och vilka var hennes föräldrar? När hon kom till oss hade vi redan två hundar, en bordercollie och en golden, som vi haft sedan de var valpar. Vår golden Annie var åtta år och visade tecken på att börja tackla av. Därför började vi leta efter en ny vän till Berrie vår bordercollie som älskade att ha en syster. På blocket hittade mannen en annons där de sålde en schäfer/huskyblandning för fem hundra kronor och så fick man med en biabädd. En sådan bädd kostar just femhundra, så hunden var gratis. De ville bli av med den kände vi.

Vi åkte upp och träffade denna hund som visade sig vara en urtrevlig individ. Våra hundar accepterade Ronja som var tre år då. När hon gick ut från lägenheten där hennes ägare bodde såg hon sig inte om, utan steg in i hissen,satte sig och verkade vilja att vi skulle åka ned. I bilen hem satt hon som ett ljus. Sedan sov hon väldigt mycket i tre dagar. Hon var deprimerad och det märkte vi redan då vi träffade henne hos ägarna. Sakta men säkert öppnade hon upp och efter ett år var hon en helt annan hund.

Av någon anledning behövde vi kontakta första ägaren och det var bra, för då fick vi veta att hon tydligen var en svensk wolfdog. Vi visste inte ett dugg om vad det innebar och började luska på internet. Men det verkade vara en sluten grupp som inte var villiga att dela med sig om ursprung och annat. Efter ett tag släppte vi allt och accepterade att vi aldrig skulle få veta något om Ronjas bakgrund. Med Facebook har det blivit lättare och idag går det att få reda på lite. Eftersom de som idag äger dessa svenska blandraser vill försöka göra en kartläggning av aveln, så har jag hakat på för att kanske få reda på något om Ronja.

Något jag fått reda på är om hur denna hund uppför sig och ser att det är precis som Ronja. Vissa undantag finns och utseendet varierar väldigt mycket. Men visst var vår Ronja en svensk wolfdog. Här är foto på våra änglahundar och Ronja är underst.

Berrie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: