Resan fortsätter

Efter nio timmars god sömn vaknade vi vid åtta på morgonen. Det var +16 och blåste kyliga vindar, men solen kom fram och temperaturen steg till +18. Hundarna fick en rastning och vi gjorde oss klara för avfärd. Första stoppet blev Skandinavienkai i Flensburg, då Mackan behövde få lite diesel i magen. Vi skulle ju passera Hamburg och där är det alltid risk för köer och en full tank är skönt att ha då. Ju närmare vi kom desto mörkare blev molnen och ett par störtskurar såg till att Mackan inte var lika skinande ren som när vi åkte hemifrån. Hamburg bjöd inte på några överraskningar denna gång och efter en rejäl störtskur då vi kom upp ur Elbetunneln, var vi ute ur staden. En ung kvinna kom farande i en öppen sportbil och hon så rätt våt ut. Snabbt styrde hon ned bilen på en avfart och min gissning är att hon stannade och fällde upp taket på bilen.

Flera timmar på autobahn följde efter det. Vädret blev bättre och bättre hela tiden och snart var himlen blå och solen sken på oss. Vid tvåtiden stannade vi och rastade hundarna, samt passade på att äta lite. Vi måste ned till Köln och ställplatsen där. Men vägarbete gjorde att vi blev sena och halv sju stannade vi vid en McDonalds och gav hundarna mat och rastning. Vi köpte en BigMac för att slippa laga mat då vi kom fram till ställplatsen. En timme senare körde vi in på ställplatsen i Bergisch-Gladbach-Pfaffrath. Nio andra husbilar stod redan där och det verkade vara en lugn plats vid ett fritidsbad. En fördel är ju att den är gratis. Kaffe och en stunds avkoppling innan dusch och sängdags. Vi har kört 63,5 mil idag och det känns i huvudet. Autobahn är snabb men så tråkig och slitsam för huvudet.

När jag duschade tog varmvattnet slut och kylen slutade att fungera. Mindre roligt och mannen fick gå ut i mörkret och byta gasoltub. Vi fick igång kylen men efter en halvtimme slog den av. Trötta stängde vi av gasen och gick och lade oss.

068

Lämna ett svar