Ett litet liv som bara vill väl

Fick se några helt bedårande foton på en valp i morse och då väcktes mina instinkter direkt. En närstående har fått förmånen att köpa en valp och hela jag sade ”vill ha”. Många pratar och skriver om hur underbart det är att hålla en bebis i famnen och känna lukten. Ja, inte från blöjan då. För de som aldrig hållit i en valp och känt värmen från den, kan jag berätta att det är samma härliga känsla som infinner sig. Jag har haft den lyckan några gånger och känt hur stort ansvar det är. En hund eller ett annat djur kommer alltid vara beroende av den människa som den kommer till. I gengäld får man ett livslångt återgäldande av kärlek.

En hund kritiserar aldrig ditt utseende. Den skäms aldrig för det du säger eller gör. De behöver aldrig ha pengar för att köpa saker. Den är lika glad för en trasig fotboll som någon dyr leksak från en djuraffär. En hund vill alltid göra dig glad och nöjd. Om du någon gång är ledsen får du tröst direkt. Den lyssnar alltid när du behöver lätta ditt hjärta och tittar med kloka ögon på dig.

Det är inte bara valpar som man får detta tajta band med. Alla övergivna hundar blir lika tillgivna och kärleksfulla, när de får en familj eller ägare. Med tålamod, kärlek och god mat, får du en vän för livet. Läs gärna boken om Arthur – gathunden så kommer du förstå vad jag menar. De som påstår att en omplaceringshund aldrig blir lika bra som en man köpt som valp, har rätt på ett sätt därför att en omplaceringshund kan bli ännu bättre.

Jag älskar valpar och blir alldeles mjuk inuti när jag ser någon, men jag älskar även de tilltufsade hundar som någon bara kastar bort. Jag blir glad varje gång jag ser eller läser om valpar och hundar får ägare där man ser kärleken lysa ur ögonen när de tittar på sin nya vän.

Men mina två är bäst eller hur? Så hoppas jag att alla ska säga om sina djur.

wp-1463493865268.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.