I brevlådan

Fick en broschyr igår och undrar lite vad som händer.

Ska vi börja förbereda oss redan nu eller vad menar myndigheterna? Samla konserver och annat för att en kris eller ett krig närmar sig?

Vi såg ett flertal Jasplan flyga över Öland när vi var där. Men jag trodde att det var vanliga spaningsuppdrag de var ute på.

Jag kommer ihåg att vi hade en liknande broschyr hemma när jag var liten. Det var ju krig lite här och var även då. Men att det skulle komma till Sverige trodde man inte. Men vi fick lära oss i skolan att krypa under bänken om någon släppte en atombomb. Det var vi barn oroliga för.

Nu känns det bra att ha en husbil där vi har det mesta. Men det är ju för att slippa packa in och ut var gång vi åker ut.

Lite obehagligt är det att få denna broschyr. Men man får även en tankeställare. Vi bor ju inte på en isolerad ö, och mot terrorister är det svårt att värja sig.

4 svar till “I brevlådan”

  1. Jag hoppas att det bara är det minst dåliga som kan komma att inträffa – jag tänker då på handelskrig som Trump håller på art dra igång.

  2. Eftersom staten sålt allt och lite till av den väl utvecklade tanken att de hade både ett land och folk att försvara, så hänger de nu över det mesta av ansvaret att överleva på oss själva. Hemvärn, skyddsrum, filtar, mat, vatten, transporter, sjukvård, medicin, drivmedel … ingen ordning på ett dugg. Det tar bara några dygn så står allt still. Dessutom har de sett till att vi inte kan försörja oss själva, bönderna skiter de i, vilka föder oss? När nu fd polisschefen tagit över ännu en myndighet att rasera, så har ju inte jag så stort förtroende för att den faktiskt viktigaste myndigheten ska lyckas med honom vid rodret. Usch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.