Helvetet löst

Vi hade en mysig kväll då svt visade Göta Kanal 2, som vi naturligtvis tittade på. Sedan blev det en del djurprogram och ett där de visade ultrasportare som skulle åka skidor på Grönland. Nöjda med kvällen började vi göra oss klara för sängen och klockan hade nog blivit lite över ett. Mr J ojtade att nu smäller det och jag studsade ur sängen och in i biblioteket. Ett stort rökmoln hade bildats på gatan utanför huset, men ingen smäll hördes.

Mr J hade av en ingivelse gått in i biblioteket och där sett fyra figurer komma gåendes på gatan från byns centrum. Där cykelbanan korsade vägen gick tre åt höger och den fjärde smög in bakom häcken på andra sidan vår lilla gata. Sedan sprang han också till höger på cykelbanan. Kort därefter hördes en fruktansvärd smäll, precis utanför våra grannars hus som vetter mot cykelbanan. Mr J ringde polisen för detta var otäckt.

Sedan såg vi ljussken längre bort och förmodade att nu var de fyras gäng på väg norr om Landsvägen. Vi lugnade Turbo som krupit ihop i grovköket och Unkas som hoppat upp i vår säng. Vi hann inte somna förren ett sjuhelvetes liv hördes på gatan och jag såg flera raketer flyga mot skyn. Det smällde och tjöt så nu var hundarna i upplösningstillstånd. Mr J ringde än en gång till polisen och jag ställde mig i morgonrocken på trappan. Vår granne som drabbats av den tidigare smällen kom ut i morgonrock och vi pratade en stund. Det lyste i många fönster ett långt tag.

Jag var så arg att jag skakade och ungdjävlarna ska vara glada att jag inte fått tag i dem, för då hade de inte haft det nådigt. Tror vi satt i biblioteket och spanade ut genom fönstret till fyra på morgonen. Men det enda vi såg var en grannes pojke som lommade hem vid halv tre. Var och vad hade han sysslat med under kvällen och natten? En annan mörk figur rörde sig också hemåt till ett hus på nästa gata. Det bor en unge där som är 1,80 lång och det var han. Han som förr om åren kastat ägg på våra fönster och sten på vår ytterdörr.

Fyra veckor kvar i denna gudsförgätna by. Sedan ska jag endast komma hit då jag besöker min pappa. Jag vill faktiskt inte bo här längre och det är lite trist att lämna med så tråkiga känslor. Vi umgås inte med några här i byn, utan byter några ord dåd och då med våra närmaste grannar. Har inte otalt med en enda kotte och ändå händer detta. Mina tankar går osökt till avundsjuka. Vi bor i ett av byns finaste hus och har fått mer betalt än någon annan i byn, nu när vi sålt det. Vad som pratas om hemma vid köksbordet ramlar direkt ned i små öron, som anser att det är helt ok att trakassera oss.

 

 

Inläggsnavigering

  2 reaktioner på “Helvetet löst

  1. Anne
    januari 4, 2019 kl. 19:58

    Idioter! Jag kan inte säga annat. Skönt att ni får flytta snart.

  2. januari 4, 2019 kl. 21:40

    Hur är de funtade om de tycker detta är roligt!? 😠 Vad skönt att ni snart får flytta och slippa detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: