Långfredag hemma

Vet inte om vi hade åkt någonstans med husbilen om det inte varit för viruset? Kanske en tur till Spanien som många fransmän gör under påsken? Nu trivs ändå så bra hemma att det inte känns som något fruktansvärt att inte få köra iväg. Jag har fått tvättat allt som var i tvättkorgen och JR har haft lite pyssel med olika saker ute i trädgården. Idag har han skyfflat singel och rivit bort täckduken som låg framför bänken på udden.

Bara man är lycklig så tänker jag om JR och hans projekt. Vi har kommit på att vår baksidan troligtvis hört till ett annat hus och troligtvis då till bageriet som ligger bredvid grönsakstantens gård. Det är mycket vanligt här i Frankrike att man har en trädgård på andra sidan gatan av sitt hus. Vi ser spår av att det varit en trappa ned till gatan som nu är igenfyllt och att man haft något slags grönsaksland. Det är vad vi tror, men inte vet säkert. Först när vi får alla papper från staten på fastigheten kommer vi att få reda på om det stämmer. Det brukar ta minst ett år och det är en diger lunta som berättar allt om fastigheten från första början. Vi är väldigt nyfikna på dessa papper.

Ibland undrar jag om vi blir hörselkänsliga efter att ha levt i detta lugn och tystnad? På vår lilla gata brukar det inte vara speciellt bullrigt, men på George Clemensou som är på vår baksida händer det mer. Då grönsakstanten har öppet är det mycket folk som rör sig där och en del bilar. Den gatan leder även upp till den gamla delen av byn och torget.

En del kanske undrar när jag skriver om att åka till Spanien och tänker att det är ju långt dit. Från Sverige är det en bra bit, men hemifrån är det ca 15 mil vilket inte är så långt. Jag har efter att ha läst i bloggar som några av de som brukar övervintra i Spanien fått tips på fina ställplatser strax efter gränsen och före Barcelona. Men det får bli ett annat år.

Hm ser att det är dags att torka av bordet till höger. Inte för att vi brukar sitta och äta där, ännu ska jag väl säga. Men när kvällarna blir lite varmare blir det säkert någon middag där. Nu kanske det låter tjatigt men vi behöver i första hand ett parasoll så vi kan sitta vid bordet på dagarna. Jag tar min stol och sitter under skuggan av träden på gräsmattan just nu. Lite bökigt om man som jag släpar på en kamera och eventuellt en flaska b-vitamin.

Som sagt allt har sin tid, även planerandet av trädgården och resandet runt i Frankrike/Spanien/Portugal.

Ha en fortsatt fin påskhelg !

 

  6 reaktioner på “Långfredag hemma

 1. april 10, 2020 kl. 20:45

  Glad Påsk! Kram

 2. evadramin
  april 10, 2020 kl. 22:32

  Blir ju spännande att så småningom få reda på allt om er tomt och vad som verkligen tillhör er. Tycker det verkar lite rörigt men det är ju Frankrike.
  Önskar er en fortsatt trevlig kväll och helg.

  • april 10, 2020 kl. 23:08

   Inte som Sverige men nästan bättre trots allt.

 3. april 11, 2020 kl. 10:19

  Vi brukar oftast stanna hemma på påsken. Dels är det många som kommer ned så det blir mycket umgänge och glada träffar, dessutom är påsktrafiken inte att leka med otroligt många ute på vägarna och många olyckor…
  Men det är vanliga år det. I år är det annorlunda. Men av nån ”konstig” anledning stannar vi hemma ändå.

  Ha en fin påskafton!

  • april 11, 2020 kl. 11:41

   Tror anledningen till att ni stannar hemma börjar på bokstaven C.
   Även det att vänner håller sig borta.

   Men det är Påskafton i alla fall så jag önskar er en fin sådan 🐣

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: