Shopping, shopping

Nja, det är inte någon överdriven shopping vi ägnat oss åt idag. Bara det nödvändigaste om någon frågar mig.

Eftersom det inte var något utesittarväder och vi redan bestämt oss för att köra en sväng idag, passade det bra att göra det idag. Regnmolnen hänger tunga över Centralmassivet och där får de gärna stanna kvar tycker jag.

Vi ville ju köra en sväng så då bestämde jag att vi skulle åka ner till Pharmacia i Portiragnes. Ett par båtar kunde vi se på Canal du Midi och en del cyklister som höll sig på kanten till kanalen. För någon vecka sedan kunde jag läsa att en båt brunnit här någonstans. Men idag var allt lugnt och stilla. Platanerna är fortfarande fulla av gröna blad.

Jag är ju lite av kan själv ända sedan barnsben, så jag linkade in på Pharmacian själv. JR satt i Mackan med hundarna då det är lite si och så med parkering just där. Bäst att göra så ifall bilen måste flyttas. Fick med mig ögonkrämen som jag tycker är så bra och två askar paracetamol. Allt parlerat på franska gott folk. Nåväl biträdet sköt in med lite engelska ord, men det var nog för att hon ville praktisera det språket. Jag själv tycker att jag är duktig på vardagsfranska i affärer. Konversera är det väl lite mer skralt med än så länge.

Nu ville ju JR shoppa lite och vi körde in till Beziers. Han greppade stora väskan och begav sig in hit.

Billiga kryddor är inte att förakta. Nu har vi för ett tag framöver. Så praktiskt att ha salt och peppar i samma kvarn. Vi har ju även fastnat för chili,lök och andra kryddor som ger riktig piff på maten. För säkerhets skull köpte JR alla som fanns kvar så det är ingen idé att köra dit inom den närmaste tiden. Det är kryddslut för tillfället.

Kort stopp vid Lidel då de hade t-shirts för en billig penning förra veckan. Ja, det var då det för nu var de slut. JR hade tänkt köpa några som han kunde ha när han höll på här hemma. Men inte hängde han läpp för det inte. Kommer fler tillfällen sade han.

Ett snabbt stopp Jardin för inköp av tunna tuggben innan hemfärden. Hade tänkt köpa väggalmanacka men de har inte kommit ännu. Jag var ju inte riktigt klar med shoppingen så JR fick svänga in vid Super-U i byn. Jag greppade plånboken och linkade in. Först skulle en almanacka köpas där jag kan skriva dagens bravader. Fick tag i en som vara i ett helt år och inte bara ett läsår. Sedan två trädgårdstidningar. Här ska läsas franska på ett roligt sätt. Titta på alla fina bilder på trädgårdar och sedan översätta texten. Bästa sättet att plugga enligt mig. Sedan behövde jag ansiktskräm för natten och mitt märke har de i många varianter. Sedan shampo och balsam. Kroppslotion och jag var nöjd. Hela kalaset kostade under 300:-. På topp köpte jag även en hårmousse.

Massor av handtvätt och med munskydd på kändes det hela rätt bra ändå. För nu behöver inte jag ge mig ut i någon affär på ett bra tag. Vi var rätt trötta när vi kom hem och landade i trädgården i någon timme. Nu får det dröja lite eller några dagar till nästa shoppingtillfälle. Måste vila upp mig och bli harmonisk igen.

4 svar på ”Shopping, shopping

    • Men ibland behövligt när det innebär saker till det vardagliga livet. Men om det bara är för att förströ så ser jag ingen nytta med det.

  1. Vilken trevlig tur ni fick i dag. Fungerar det bra med salt och peppar i samma kvarn?
    Så bra att du fick fyllt på med hudprodukter och lite annat.

Lämna ett svar