I våtaste laget

En lite gråmulen förmiddag övergick i strilande regn och så har det hållit på hela dagen. Inte riktigt hundarnas favoritväder och de har nästan tvärvänt på trädäcket. Men toalett måste göras och där har vi varit bestämda. Inte roligt med utedass i detta väder kan jag hålla med om. Jag har också hållit mig under taket idag och JR är den som hastat runt i regnet. Hämtat ena soptunnan vid tömningen och tagit in hundmat mm. Vi resonerar alltid som så att varför ska vi båda bli våta när det räcker med en av oss. Idag var det JR som drog det kortaste strået.

Därför grottar jag mig i bilder från förra året vid samma tid. Betydligt torrare och någon storm Alex fanns inte. Det som slår mig är att vi verkligen har gjort massor under detta år. Här på baksidan fanns inte mycket som skulle kunna kallas trädgård.

Visserligen från förra veckan men samma hund och baksida. Den handen som syns i fönstret är rätt händig skulle jag vilja säga. Det var bättre väder förr som i förra veckan till exempel. Men nu ska jag inte grotta ner mig i vädersnack. Vi är ju ändå förskonade tacka vare bergen som håller det värsta ovädret borta. Lite regn är väl inget att gnälla över.

Vad har vi mer sysslat med idag? Jag berättade ju att en ny almanacka införskaffades och idag har jag hållit på med att föra över alla viktiga händelser i den nya. En del helgdagar som finns i Sverige existerar inte här. Inte för att vi firar alla men det är ändå roligt att veta när till exempel midsommarafton inträffar. JR har förutom att hämta soptunnan suttit och läst i en bok. Vi har lyssnat på en podd och ätit goda makrillsmörgåsar med camenbert på topp. Gott och näringsrikt. Omega 3 är viktigt.

Ikväll har vi en fin brasa i spisen och hundarna gör som de alltid gör på kvällarna, sover och drömmer. För oss blir det fler mackor men denna gång med räkor och kokta ägg. Det var absolut inte planerat att bli en mackedag. I morgon blir det något annat.

I ett annat land såg det ut såhär just i oktober. Känns för mig som ett helt annat liv och inget jag längtar tillbaka till. Höst kan verkligen se olika ut beroende på var man befinner sig.

7 svar på ”I våtaste laget

  1. Ännu har inget blött kommit till oss, vi är på landet denna helg. Vi har kokat stor gryta med mat till Frasse, kycklingfile, köttfärs, blodpudding, mixade sommargrönsaker och kvarngryn. Så gott sa han med lite vitaminpiller, kalk och rapsolja på toppen, imorgon ska maken få riva morötter och vitkål till både honom och oss.
    Idag har han jagat löv med lövblåsen, imorgon får han först rensa svampar från gräsmattan innan han klipper gräset. Mest oätliga svampar i mass och så riskor som jag inte bryr mig om att plocka.
    Hugga ved ska han göra resten av morgondagen har han sagt, själv stickar jag och läser, så tyst och skönt. Hoppas stormen Alex snart är över.
    Massa Kram 🐕

  2. Ni har verkligen gjort otroligt mycket, har varit roligt att få hänga med.
    Mackor är gott och kan ju varieras i all oändlighet.

Lämna ett svar