Ännu en farsdag utan pappor

Lite tomt att inte ha någon pappa att fira idag. Men vi har funnit oss i att det är tidens gång. JR fick en hälsning av H som ju har en pappa att gratulera. Vi tog lite sovmorgon vilket Kuma uppskattade. JR tog teslan till torget och köpte bröd,tomater och pinfärska ägg. Jag bytte lakan i sängen som vanligt varje söndag.

Dramatisk himmel när jag satte mig ute då JR körde snabeldraken inomhus. Men idag blev det inget regn alls och inte heller någon vind att tala om. Men mina uteskor var genomsura efter regnet inatt och fick sättas på tork.

De torkade bra i solen och senare var de klara att användas igen. Det har regnat ordentligt inatt verkar det som. Men i dag har det varit nästan öronbedövande tyst i byn. Endast de spröda klockorna från kyrkan har klämtat.

Jag satt och iakttog småfåglarna som pickade i sig brödet jag lagt ut. Då plötsligt hör jag en röst som frågar om vi är svenskar. Där nere vid grinden står en herre med vitt hår och skägg. En fransman som pratar perfekt svenska. Jag ropar ut JR som kommer och vi har ett trevligt samtal. Det känns som vi fått den första bekantskapen i byn. Vi byter telefonnummer och lovar att höras vid. Hans fru är med i byns kommunfullmäktige och är den som anordnar marknaden på söndagarna uppe vid torget. En verklig trevlig överraskning idag.

Turbo blev tydligen sur för att jag sade till henne att hon inte fick bråka med vår besökares lilla hund. Ett viss avståndstagande hade hon ett tag till mig. Sitt däruppe du din mespropp verkade hon tycka. Men kanske ville hon bara vakta grinden så det inte kom fler inkräktare och försökte sig bryta in.

Roligt ändå att ha fått lite kontakter här i byn. Någon som kan introducera oss i gemenskapen och där vi kan träna franskan.

Jaha detta blev ju en bra helg . Biden som ny president och nya bekantskaper för oss. Vem hade kunnat ana att det fanns en fransos som pratar svenska i byn. Inte vi i allafall. Kan berätta att Turbo slutade vara så avståndstagande efter ett tag och vi är väldigt mycket kompisar nu.

3 svar på ”Ännu en farsdag utan pappor

  1. Roligt med en svensktalande fransman och att ni fick så bra kontakt med honom.
    Hundar är aldrig långsinta!

Lämna ett svar