Dan före dan före dopparedagen

Jag har börjat känna det som att det är helg varje dag. Lördag hela veckan liksom. Kanske för att hela byn tycks vara invaggad i någon slags julstämning. Nog för att det är väldigt lugnt här annars men nu är det otroligt lugnt. Har jag berättat att vi lagt ett blinkande litet nät över syrenbusken? Ett tidsinställt sådant och vi nöjer oss med det i år, men nästa år ska vi utöka med något. Sakta tillväjning för våra grannar som inte har en tillstymmelse av julglitter i trädgården. Grönsakstanten har en klättrande tomte på sitt hus i år så hon hänger nog på med lite bling bling.

Vi har haft härligt väder idag med och JR frös inte ett dugg när han var till bagaren. Vår nye bekant Christian som vi kallar tomten då han har kritvitt hår och ett tomteskägg i samma kulör kom förbi med ett papper som jag behövde få lite namnteckningar på. Hans fru sitter i byns kommunfullmäktige och det är alltid bra att känna en som gör det om man har frågor mm.

Gamla delen av byn är som många byar väldigt tätbebyggd med smala gator och gamla byhus. Det lustiga är att många av dessa hus är superflotta inuti men ser ut som hej kom och hjälp mig utifrån. Undrar varför?

Från vårat hus går gatorna uppför mot torget och kyrkan. JR är väldigt glad över sin tesla för annars hade det varit tufft att köpa bröd hos bagaren och han gillar verkligen att åka upp dit.

Här syns en del av den gamla stadsmuren som omgärdar den gamla delen av byn. Husen är byggda inuti muren och man kan ju undra hur innerväggarna ser ut.

Gamla fina portar på en del ställen och här är en som verkar underhållen så den har sin fina färg kvar. Spännande med en rundvandring i byn och den får fortsätta i morgon vilket passar mig bra eftersom jag inte klarar av att gå så fort med mitt ben. Långa pauser blir det men så får det bli.

JR fick cykla upp till posten själv och lägga mitt brev hos postmadame. Hon hade lagt alla inkommande paket på golvet runt väggarna i lokalen och skrivit mottagarens namn med stora bokstäver på paketen med tuschpenna. Sedan fick mottagaren leta upp sitt paket själv och lämna lappen till postmadamen. Nu fick man endast gå in en i taget i lokalen och det var kö utanför. Ja, så gör man här i byn för att undvika smitta. Förresten så var Christian ordentligt paketerad han också. Solglasögon,munskydd och mössa nedtryckt långt i pannan. Man kunde tro att han skulle ut på tur i alperna.

I morgon ska JR köra och handla på Super-U inför helgen. Listan är lång så det får bli morgondagens projekt. Kanske hinner jag öppna frissan så han får bli klippt, men det återstår att se hur det blir med den saken.

4 svar på ”Dan före dan före dopparedagen

  1. Så ser det ofta ut i södra Europa. Jag undrar också varför! Men jag gillar det lite ruffiga.
    Bra på posten tycker jag. Kö utanför är ju helt ok.

Lämna ett svar