Fortsätter strövtåget i byn

Då är det dagen före julafton och det har varit lite molnigt idag men ändå rätt varmt. JR begav sig till Super-U för lite storhandling. Listan var lång då vi planerade fler dagars middagar. I morgon kör vi raclette och bubbel till det. En fin Cremante har hittat hem till vår vinkyl.

Det finns som jag tidigare berättat flera fina väggmålningar i vår by och detta är ännu en i raden. Ett litet torg och det kan ju vara pittoreskt för en del.

Älskling kan du gå ut och grilla något i trädgården? Ja, det finns ju uppfinningsrikedom även om trädgården nästan är obefintlig. Men jag föredrar nog vår trädgård.

Lite svårt att ta sig in här kan man tycka. Men ägaren kanske har handtaget med sig istället för nyckel.

Undrar lite vart den trappan leder upp till? Ett av husen som är inbyggt i stadsmuren. Ni ser malteserkorset som är Langedocs symbol.

En dörr som säkert är väldigt gammal. Vackert är det.

Var ju tvungen att gå närmare och titta på stentrappan. Hade varit spännande att försöka ta sig uppför här. Men det är ju privat så vi tittar på avstånd.

Plötsligt när man går här så ser man hus som har en ny fasad och är nyputsade. Nya ägare som lagt ner en del arbete på att få utsidan snygg. Så är det ofta när husen får nya ägare.

Där nere till vänster är postlådan och detta i den gamla stadsmuren. Man hoppas ju att dörren öppnas inåt för annars blir det problem. Undrar vad det var från början här? Det är så intressant att gå i den gamla delen av byn. Nu byggs det väldigt mycket och nya hus byggs i utkanten. Just nu väntar vi på att en veterinärklinik ska öppna här i byn. Det blir perfekt för oss. Vi har redan en hundvårdsklinik för omvårdnad för hundar. Nu behöver ju inte våra sådant men en veterinärklinik är perfekt.

Lovar att fler bilder kommer så småningom från vår vackra by.

I morgon är det Julafton !!!

5 svar på ”Fortsätter strövtåget i byn

  1. Skönt att fy fylla på så det räcker ett tag.
    Det verkligen osar gammal historia i dom smala gatorna med dom gamla husen. Jag undrar om bilar får köra där eller dom kommer kanske inte fram? Fler bilder ser jag fram emot.

Lämna ett svar