Fyra dagar kvar av 2020

Nedräkningen har börjat och det har svept in en kyla över södra Frankrike. Det är inte endast flygplan från Storbritannien som svept in. Nu är de stoppade som tur är men den muterade coronan har tydligen slunkit in i landet och nu hoppas jag att den stannar uppe i norr.

Jag har hållit mig inomhus största delen av dagen och ikväll har vi en sprakande brasa i spisen. Såhär i slutet på ett år tänker man lite tillbaka på andra år och vad man gjorde då. Här kommer ett litet urval av bilder som en återblick.

Vår älskade Unkas önskade God Jul 2015 från sin älsklingsplats. Soffan har vi kvar men Unkas finns i hundhimlen sedan över ett år tillbaka. En av de finaste hundar vi fått ha hos oss och det är vi glada för.

En Julafton 2016 som vi tillbringade med ”farmor”= svärmor och min pappa. Vi hade köpt jultallrikar hos dansken i Svedala och gick ner till Hermelinen med porslin och mat. Det på grund av att jag nu kunde och fick gå på min fot som jag bröt i augusti det året.

Inte mycket till vinter i december 2016 men Unkas och Kuma trivdes lika bra ändå. De två var riktiga kompisar och Kuma saknade sin vän oerhört ett tag efter hans död.

December 2017 kom det lite snö precis efter Julafton och vi hade roligt åt vårat nya tillskott Turbo som vi hämtade det året i september. Vi var ägare till tre hundar igen. Efter Nellies bortgång året innan hade vi nästan tänkt stanna vid två men har man haft tre i flera år så…

December 2018 snöade det ordentligt och Turbo lekte med Unkas i trädgården. Med min fot och mitt ben hade vi bestämt oss för att sälja huset och flytta. Detta var sista vintern med snö. En månad kvar och så flyttade vi ut i husbilen sista januari 2019.

December 2019 var H hos oss och vi grillade ute och det var betydligt varmare om dagarna än det vi har nu.

Några foton på det som varit. Visst har jag ännu äldre foton men jag tycker att det räcker med dessa. I år är vi ensamma med hundarna mitt i en orolig tid av pandemi. Man pratar om en tredje våg och en tredje lockdown här i Frankrike. Ska vi ännu en gång tvingas ha papper med oss när vi åker och handlar? Det känns lite tungt faktiskt.

En mycket positiv sak är att det är förbjudet att smälla av raketer här nere på grund av brandrisken. Istället använder man sig av ljusspel och musik. Jag säger bara tack, tack tack!

Var rädda om varandra och tänk på att inte sprida viruset i onödan. Kram….

  4 reaktioner på “Fyra dagar kvar av 2020

 1. evadramin
  december 27, 2020 kl. 23:56

  Tack för alla bilderna. Jag tyckte det var så roligt att titta på dom.
  Jaha tre hundar, nu väntar jag på er tredje hund. Eller kanske nöjer ni er med dom två underbara vovvar som ni har nu?

  • december 28, 2020 kl. 01:21

   Nu blir det bara två resten av livet. Vilket innebär att en ny omplacering får komma hit när en plats är tom.

 2. december 28, 2020 kl. 10:51

  Vilken fin tillbakablick!

  Hoppas ni får en bra start på veckan och att ni slipper en tredje lockdown!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: