Jaha då nu blev det vipplardag

Vi vaknade till regn idag och det var ju ingen hit. Varken vi eller hundarna tycker om regn fast våra växter gillar det nog. Turbo stod och klippte med ögonen när hon gick eller snarare sprang ut då jag öppnade dörren. JR tog Mackan till Super-U och köpte dagens bröd. Jag körde igång med vipplandet efter frukost. JR fortsatte med att göra golvet vid gaspannan. Ska inte säga att jag tjatat om det men om jag säger som så har jag ingen större lust att gå in på den toaletten. Men med nya förhängen och nytt golv så har det blivit väldigt fint.

Igår gick vi ju nere vid vinfälten och jag tog inte kameran med mig. Men det blir ju fler gånger. JR kom på att han har ju en kamera han också och med teslan kan han fota lite här och där när han är ute på sina irrfärder. Vi fick en Le Bassin idag som är lokaltidningen här där vi får veta vad som händer i byn. Jag sitter med översättningsboken och tragglar mig genom alla artiklar. Först läser jag rakt av för att se hur mycket jag förstår och sedan slår jag upp de ord som är för svåra. Jag ökar på ordförrådet sakta men säkert.

En bild från 2018 då vi bodde i gamla huset. Snö som inte är Kumas älsklingsunderlag. Denna bild är från den 28:e februari.

Samma datum ett år senare 2019 och ingen snö men det var frost ute. Vi stod på en ställplats i Tyskland på väg ner till Frankrike.

Minnen som ploppar upp med bilder och saknad av en fin hund som inte fick flytta in här men som var med på resan ner. Unkas vår älskade stora pojke.

Finaste Unkas vad vi saknar dig. Men så är det ju när man haft en hund som verkligen var en stor personlighet. Vi är glada att få ha haft honom i elva år. Puss

Lite nostalgi blev det idag när jag bläddrade bland foton. Askan av Unkas ligger i en fin kopparburk och vi ska kanske gräva ned den här senare. President Macron har en hund från ett hundhem här i Frankrike och våra hundar är ju omplaceringar allihop precis som Unkas var. Så när det tyvärr blir dags så kommer vi lyda vår presidents uppmaning att adoptera en hund från ett hundhem.

Hoppas på sol i morgon. Men Turbo är trött då hon rantat efter JR då han hämtat verktyg, sågat och gått fram och tillbaka hela dagen. Hon älskar att få vara med. Nosen är hela tiden i händelsernas centrum. Det vi märker är att hon börjat lära sig så många ord nu och lilletösen är riktigt klok.

Sista januari i morgon och nu börjar våren pocka på.

5 svar på ”Jaha då nu blev det vipplardag

  1. Inte så lätt att lära sig ett nytt språk men det är bara att kämpa på. Det är i alla fall roligt att kunna förstå en del.
    Er Unkas måste ha varit en extraordinär hund, en sån man träffas på ibland.
    Men vilken vacker silverglänsande hund som du har fotat vid palmen.

  2. vem gillar regn, ? inte jag heller men säkert växterna . Att lära sig nytt språk kan inte vara det lättaste och är det franska så kan jag tänka mig att det är en utmaning God fortsättning i alla fall och lite varje dag så blir det nog av sen . Plötsligt kan du säkert det flytande snart. Fina hundar .

Lämna ett svar