Platt fall

En molnig morgon och jag struntade i det och stoppade lakanen i tvättmaskinen. Bestämde att hänga dem i dressingroom med avfuktaren på om solen inte ville komma fram. Vilket den knappt gjorde idag. Varmt har det ändå varit hela dagen, så lakanen hänger nu i dressingroom. Fungerar bra det också. Jag fick en arbetsam dag vilket vi inte visste när vi startade dagen.

JR tog teslan för att köpa bröd och jag förberedde frukost och bäddade sängen….nästan klar då JR kom gastande genom grinden. Droppade ryggsäcken på uppfarten och ropade på hjälp. Han hade fastnat i cykeln med skon då han stannade och skulle slänga tomglas som han hade med sig. Slog sig illa och två grannar kom rusande och lyfte upp honom. De vill köra hem honom och hjälpa med cykeln, men JR propsade på att gå hem själv.

Med gele på den onda ryggen och paracetamol började han bli människa igen och ville gärna ha frukost. Jag fick upp honom ur sängen för det blev bara värre då han låg ner och jag kunde bädda klart. Tur vi har reservbröd hemma.

Placerade JR ute på trädäcket och värken släppte mer och mer. Jag traskade iväg med gröna soptunnan till tömningen och hämtade hem den gula. Sedan skulle hundarna ha sin middag och efter det hängde jag tvätten. En stunds vila ute innan vi skulle äta lite grönsallad och ost. Här kände jag att jag kunde pusta ut ett tag. Tyvärr har grannen på andra sidan staketet skaffat en ny hund som verkar tycka att det är roligt att skälla på deras höns. Den gamla verkar ha fått somna in och den var superlugn och gav inte mycket ljud ifrån sig. Men valpar har en inlärningstid och vi får se hur lång tid det tar. Vi tar allt med jämnmod och hoppas att våra hundar lugnar ner sig. Undrar bara hur hönsen tar det?

Satt ute resten av dagen då JR inte var särskilt rörlig. När vi sedan var rätt nöjda för dagen med hundskall och podd, plockade vi in allt och jag gick till baksidan. Greppade vattenkannan och började vattna. Vi har ju trott att det skulle bli regn i flera dagar men inte då. Så våra växter såg törstiga ut och den enda som kunde släcka den törsten idag var ju jag. Nu SKA det ju bli regn inatt så jag var lite sparsam. Vill ju inte att våra växter ska bli sura. OM det inte kommer en droppe får jag gå en runda i morgon. Ja, så resonerade jag. Vi misstänker att JR fått en diskkompression och det tar två till tre månader att läka. Så inget jobbande och förbud att äntra teslan på ett par dagar. Förhoppningsvis kan han köra mig till Super-U så jag kan handla det vi behöver. Mitt största problem blir nog att hålla JR i stillhet.

Det slutade ju bra ändå idag. Men vi får nog senarelägga våra större inköp då det skulle innebära en del jobb när vi kommer hem. Plantera är inte på kartan och att sätta på takpapp på tiny house är uteslutet. Nu blir det underhåll av diverse växter och JR som gäller.

4 svar på ”Platt fall

Lämna ett svar