En håller i ratten och en utför arbete

JR mår lite bättre idag och när han med min hjälp tagit sig ur sängen. Tänk så mycket man använder ryggen utan att man funderar speciellt över det. En vattenflaska och paracetamol efter att jag strukit gele på hans rygg, satte han sig i soffan och väntade. Kuma tyckte att det var ett bra arrangemang. Jag dukade för frukost och bäddade sängen. Sedan greppade jag munskyddet , inköpslistan och kontokortet. JR körde fram Mackan till grinden och jag äntrade den tillsammans med hundarna.

Faktiskt skönt att ha en stor kundvagn framför sig när man ska gå runt på stora affärer som Super-U. Jag passade på att gå lite saktare förbi alla kyldiskar och det rann vatten på dörrarna. Som vanligt när jag handlar blir det en del extra som jag anser att vi behöver eller som jag behöver. Kände mig nöjd och väldigt svettig när vi sedan anlände till vårat paradis.

Jag körde igång diskmaskinen och pressade ny apelsinjuice. Bestämde mig för att duscha senare och så satte vi oss ute på trädäcket. Kände att eftersom de än en gång aviserat regn så gäller det att passa på. Vid 19.30 har det ännu inte kommit en enda droppe. Nu orkar jag inte mer idag då det varit mycket hämta in hämta ut, plocka in plocka ut för mig. Försöker få JR att hålla sig stilla så mycket det går när det gäller göromålen. Han håller sig upprätt, skriker inte av att det gör ont så något gör vi nog rätt i alla fall. Han fick dessutom sitt carte vitale idag vilket betyder att han nu är inne i det franska försäkringssystemet. Eftersom jag postade mina sista papper en vecka senare så kommer nog mitt kort nästa vecka. Sedan ska vi teckna tilläggsförsäkring för säkerhetsskull. De som hamnat på sjukhus i Sverige vet hur dyrt det kan bli och det är ungefär likadant här nere. Men vi får annat billigare än i Sverige som vanlig läkarvård och tandläkare. Mediciner blir också billigare. Eller rent ut av gratis i vissa fall.

Snustorrt här och jag hade hoppats på att slippa vattna på ett tag. Tänk så grönt det var här i juni. Men jag ska kanske inte be om för mycket regn för på A9 mellan Montpellier och Nimes har det kommit 200 mm på ca 2 timmar och bilar har blivit u-båtar i vissa fall.

Idag verkar det ha anlänt nya ägare till bagarhuset och det är trevligt. De har tydligen en bordercollie och den låg i trädgården hela eftermiddagen. Inget som störde våra hundar och även om grönsakstantens lilla svarta hund skällde så brydde de sig inte. Nu har de även blivit vana vid Madame M:s nya hund. De har inte alls brytt sig trots att de kallat och lekt med den. Hönorna har också fått vara ifred vilket har bidragit till att det varit väldigt lugnt på andra sidan staketet.

Turbo har hållit koll på allt som skett på baksidan av vårat hus. Hon ser ju allt lite grann från ovan vilket hon gillar. Men kommer det inget regn inatt så får JR hjälpa mig att koppla slangen så jag kan vattna ordentligt här på baksidan. På framsidan får jag väl ranta runt med vattenkannan. Tror att jag somnar snabbt inatt efter att ha jobbat på idag. JR klarade av att hämta hem vår gröna soptunna som jag gick ut med igår, men det var på gränsen och sedan blev han beordrad vila av syster Mycketyck.

Gör kanske likadant med inköpen i morgon, men allt beror på JR:s tillstånd.

7 svar på ”En håller i ratten och en utför arbete

 1. Skönt att JR är bättre i alla fall, men du får fortsätta att ”bevaka” honom.
  Skönt också att det har lugnat ned sig på hundfronten!

  Ha en fin liten lördag.

 2. Så bra att det blir bättre med JR.
  Skönt att det lugnade ner sig med hundskall och hönsen får vara i fred.
  Hoppas att ni har fått lagom med regn.

 3. Om man inte ligger på privatsjukhus i Sverige betalar man inte mer än 100 kr/dygn för sin sjukhusvård. I Frankrike är det nödvändigt med en sjukvårdstilläggsförsäkring, sk mutuelle eftersom deras system är uppbyggt på att staten betalar 70% och individen 30% av kostnaderna. I princip alla fransmän har tilläggsförsäkring, det kan annars bli dyrt just med sjukhusvård. Men i övrigt är det ingen direkt skillnad i kostnader och läkemedel, primär- och tandvård är inte billigare i Frankrike vilket många felaktigt tror. Tur nu att ni äntligen har fått era carte vitale, utan dem och en mutuelle däremot blir det dyrt!

Lämna ett svar