Så kom storkarna

Jag bestämde att idag blir det inget bankande på trädäcket utan efter att JR hämtat in soptunnan så var det lugna puckar för hans del. Jag placerade tvätt i maskinen som sedan fick torka ute i solen, för den lyser mest varje dag. Men det ska bli svalare. Ja, jag vet att det var sagt så tidigare men värmen har hållit i sig stadigt på ca +37 varje dag i flera veckor. Lite upp vissa dagar har det varit och då har vi tagit det mycket lugnt.

Äntligen fick JR en offert från rörmokaren och den fb gaspannan ska snart vara utbytt mot en nyare som tydligen ska vara mer effektiv och ja allt ska tydligen vara bättre. Så nu behöver jag inte göra mer än betala för kalaset. Pjuhh….

Vi blev sittande ute väldigt länge efter att vi badat och lyssnade på vår ljudbok. Nu är kvällarna så behagliga så man vill inte gå in. Men tillslut samlade jag ihop den torra tvätten och då hade hundarna gått in för länge sedan. Men Turbo tycker att det är rätt skönt och gick ut och lade sig under tiden vi plockade in allt och satte täcke på poolen.

Vid niotiden går solen ned och himlen blir så vacker. Men jag hann inte mer än att gå in så kom storkarna helt plötsligt och satte sig på hustaken.

Vår granne räknade dem till elva stycken men jag tror att det var fler. Folk gick ut och fotade och tittade på de vackra fåglarna. Det tillhör inte till vanligheten att vi har storkar som stannar här. Undrar var de kom ifrån? Jag vet att det finns storkar i Portugal och även i Alsace. Men de var nog trötta och tänkte sova över här,

Jag tror att vi hade eller har någon på vår skorsten också. De spred ut sig på hustaken och det var en fin syn.

Nu har mörkret lagt sig och jag hoppas alla storkar sover gott. Tror de är borta i morgon när vi vaknar. Vi satt ute en lång stund vid bordet på baksidan och det resulterade i en mycket sen middag för oss. Men vi skulle endast ha kall mat som ju var en jättestor räkcoctail. Den blev både mättande och god. Invigde skålarna jag visade i ett tidigare inlägg.

Ibland blir kvällarna verkligen magiska. Vi fick en mycket fin avslutning på tisdagskvällen.

6 svar på ”Så kom storkarna

  1. Jag trodde först att jag läste fel, 37 grader ville jag ha till 27 grader men det var fel av mig. Herrejösses så varmt.
    Så kul att se så många storkar samtidigt, blir lite avundsjuk nu.

  2. Blir väl bra med en ny gaspanna inför vintersäsongen. Tiden går fort!!
    Roligt med storkarna, fina bilder.

Lämna ett svar