Vanlig onsdag

Som jag misstänkte var storkarna borta när vi tryckte upp våra jalusier. De stannade nog endast för en natts vila innan de skulle vidare någonstans. Så våran vy från udden var precis som vanligt. JR tog teslan till bagaren och jag bäddade, gjorde klart för brunch och sopade den gröna mattan på framsidan. Där tyckte jag att det fick räcka för idag. JR plockade bajjor och så ville han göra ena sidan av pooldäcket helt klart. Det är roligt att Turbo hittat dit och hon står gärna och tittar på oss när vi badar.

Tanken är ju att vi ska kunna både sitta och ligga där då det fläktar när vi har vind och det är skugga. Sedan är det skönt att bara kunna vila aktern där när vi håller på i trädgården. JR kan stå där och göra rent i poolen. Om ett år kommer allt ha samma färg som trädäcket vid parasollet.

Utsikten över vinfältet kan vi absolut inte klaga över. En fröjd för ögat. Denna vy har vi även när vi ligger i poolen. Vi sitter ute rätt länge efter att vi badat och lyssnar gärna på vår ljudbok eller en sommarpratare om det är någon intressant. Varken jag eller JR tycker om att få pekpinnar eller domedagsförutsägelser när vi kopplar av. En sommarpratare ska vara roande eller intressant tycker vi. Problem göre sig ej besvär i vår hängmatta.

Nu märker vi verkligen att det är torrt i marken för det dammar när hundarna går runt till baksidan. Mest bara jord och så lite ogräs som också är visset. Regn kanske på söndag? Har tittat på meteo och möjligtvis kan det komma regn efter helgen. Vi får väl se hur det blir med den saken för först lovade de regn som i morgon men det flyttas framåt hela tiden. Tror många vill ha regn nu.

Men ikväll är det 86% luftfuktighet och håret blir alldeles vått när man är ute någon längre tid, så vi är inte det. Vi håller oss inomhus och tittar på lite youtube- filmer på de som befinner sig på olika platser i världen. Någon vi kan rekommender är SV/Delos som seglar i Stilla havet just nu.

Otroligt så många svenska segelbåtar som seglar runt på Medelhavet och över Atlanten. Men det är roligt att läsa och se hur de har det. Tidigare såg vi mest på engelska program om de som flyttade utomlands och det var mest till Spanien. Men det var nog mest för att vi längtade bort själva. Känns inte lika spännande nu då vi bor i södra Frankrike. På vintern blir det mer serier på Netflix. Soffhäng är rätt skönt vid den öppna spisen.

5 svar på ”Vanlig onsdag

  1. Samma vy som vanligt är vacker.
    Håller med dig om sommarpratarna.
    Hör på nyheterna att det är problem med den svåra torkan i Frankrike. Hoppas att regnet snart kommer.

Lämna ett svar