Vinskörden har börjat

Såg och hörde de första vagnarna med druvor köra förbi på gatan. De kör så sakta och försiktigt så druvorna inte ska gå sönder. Det är bråda tider för vinbönderna nu. JR var och köpte torrfoder till hundarna med Mackan och hamnade bakom två stora traktorer som plockar druvor. De ser verkligen lustiga ut. Ska se om jag har en bild i mitt arkiv.

Nej, jag hittade inte någon men lovar att fota när den kommer till vårat vinfält. Men för att beskriva traktorn så om någon varit i en hamn med dessa traktorer som lyfter containers så påminner de om dem. Äsch, kanske inget intressant alls egentligen.

Vi har haft ett fuktigt väder idag och lite molnigt, men ännu inte en enda droppe. Så solen var inte så stekande varm men det är lite förrädiskt för den tar ordentligt ändå. Jag har knallbruna armar,ben,fötter,tår och rygg trots att jag aldrig solar. Vistas i skuggan allt vad jag kan utom när vi badar då. Sedan vi flyttade ner hit blir vi aldrig lika vita i skinnet på vintern som man blir i Sverige. Man får vara försiktig när det gäller solen.

Eftersom det tar tid att göra inköp och JR passade på att fylla vår extrafrys så nu behöver vi inte handla mer än en del ingredienser när han ska laga mat. Fast idag köpte han färdigsallad och den de har på Super-U är väldigt god. Ibland är det rätt skönt att slippa laga mat. Oftast lagar JR så mycket att det räcker till minst en dag till och den brukar vi frysa för att äta veckan därpå. Så gjorde vi i Sverige också då vi gärna vill ha dagar utan matlagning utan endast värma det som redan är lagat. Sallad äter vi en gång i veckan och fisk minst två gånger. Igår lagade JR burrito med kyckling och det är så gott.

Att jag kom in på mat nu beror på att vi planerar våra middagar för kommande helg och det är helgdag på måndag här och alla affärer är stängda. Sedan är det ju mest bröd vi vill ha färskt och Kuma är ytterst noga med att få en bit färsk baguette varje morgon. JR har försökt att värma gårdagens överblivna men icke sa nicke. Jag ska ha färsk nybakad anser Kuma. Snacka om att bli fransos, haha.

Hoppas ni inte är alltför ledsna att inte fått se en vinplockartraktor idag på bloggen. Men jag ska försöka vara snabbare och fota lite vindruvor som kör förbi på gatan om de nu gör det.

Fredag i morgon och det ska bli en varm dag sägs det. Kommer Kallekula in från väst och lite stänker på oss. Canicule heter det men jag gör som jag alltid gör döper det till något roligt. Jag älskar att leka med ord och döpa om saker eller företeelser. En del gillar inte det men i min blogg gör jag som jag vill. I alla fall så är det varma vindar från Afrika som av och till kommer hit med luftströmmarna. Därav den höga luftfuktigheten vi har nu. Ikväll har vi 84% och det kan vara jobbigt att andas in, men vi håller oss inomhus när det blivit mörkt. Endast en kort nattkiss för hundarna innan vi lägger oss.

Ojdå, det blev fredag under tiden jag skrev detta.

4 svar på ”Vinskörden har börjat

  1. Åh, jag skulle gärna vilja se bilder på “druvmaskinerna” … en dröm jag har är att få chans att åka till en vingård och se proceduren med egna ögon. Har en vän som bor långt ut på landet utanför Malaga, han lovade mig att få komma och titta, då han känner folk som håller på med att skörda och göra vin … eller nä, vänta här, det är nog olivolja de gör, hahaha … eller både och 😀 Men det verkar som om det aldrig blir av, för jag blev lovad för, tja … 8 månader sedan! 🙁 😉

    Håller mig också i skugga, så mycket jag kan. Min hud blir nog som din, eller kanske mindre, vet inte, men som du säger, jag blir aldrig så där likblek som jag blev i Sverige, men inte heller så där “brun” som många turister blir 😀

  2. Hoppas det blir några bilder när dom skördar på “era” fält.
    Alltid är det något som behöver fyllas när man inte handlat på några dagar.
    Det är inte så behagligt med så hög luftfuktighet när det är så varmt.

Lämna ett svar