Fredag återigen

Den höga luftfuktigheten kvarstår och den gör att vi blir väldigt slöa. Det gäller att bara ta det lugnt och inte anstränga sig för mycket. Idag hörde vi åskan men det kom inte något regn över oss där vis att ute. JR har gjort lite konstruktion på fortsättningen av trädäcket. Vi läste att torkan har gjort att skörden av vindruvor har blivit tidigare på grund av torkan. Vindruvorna mognar snabbare. Tre veckor tidigare verkar det som. Så nu är det bråda tider.

Jag har blivit helt besatt i chilisås och det passar till allt. Jag lovar till allt. Man behöver ingen annan krydda. JR har köpt färsfyllda musslor tills i morgon och det ska bli spännande att smaka på dem. Naturligtvis kommer jag ha lite chili på dem. Har ni någon krydda som ni blivit helt besatt av?

JR var och hämtade soptunnan och tittade om vi fått post. Allt var tomt. Så Turbo kunde återvända. Hon har äntligen kommit ur löpet och vi kan pusta ut. Det gick väldigt lätt denna gång och det är så skönt. Turbo börjar bli gammal nu och driften kanske inte är lika stark. Undrar om hundar kommer i klimakteriet? Vete tusan men det är skönt att det inte var så jobbigt nu.

Som vanligt satt vi ute länge och bara njöt efter vårat bad. Undrar hur länge jag ska kunna simma i poolen innan det blir för kallt? Jag tänker absolut inte plåga mig. Men idag hade vi +34 så man vet aldrig.

Fortfarande sommar här och så tänker vi faktiskt ha det ett tag till. Men det ska bli lite svalare i morgon och då hade vi +38 idag. Så vad svalare betyder vet jag inte. Det återstår att se. I morgon ska jag köra en del städning tänkte jag. JR ska nog cementera alla stag för resten av trädäcket. Verkar bli bra väder för det.

Ikväll åt vi tjock korv med bröd. Så gott ibland och enkelt. Jag tog bostongurka och chili till det. Så gott. Någon gång har jag tagit majonäs med dijonsenap och det är också gott. Finns mycket gott man kan krydda sin mat med.

I morgon tänker jag göra min egna mimosasallad. Har längtat efter det ett tag nu så nu ska jag göra min egen. Här finns det inte något liknande så jag får göra en själv.

Nu blir det lite youtube och sedan en bok innan vi somnar.

1 svar på ”Fredag återigen

Lämna ett svar