Vi hann bada idag

Lite moln seglade upp under dagen, men mest sol. JR satte cement på de nya plintarna som trädäcket ska ligga på. Jag våttorkade överallt inomhus och det behövdes verkligen. Vi har som vanligt fått småfåglar i vår öppna spis. Tror vi släppt ut fem fåglar sedan en vecka tillbaka. De hittar ut genom våra stora franska fönster men är täckta med sot och det sprids ju när de flaxar. Så det var skönt att göra rent överallt.

Men först skulle ju Kuma ha färskt bröd. Jag fick godis. Ja, jag älskar tomater och äter x antal varje dag. Nu får jag stor hjälp av Turbo för hon älskar tomater och allrahelst dessa små. De är bara så goda och billiga. Inte alls så sura som de man köper i Sverige. Men solmoget är bäst.

När både jag och JR var klara med våra sysslor, satte vi oss under parasollet och det blev mer molnigt hela tiden. Vi hoppade i poolen och jag simmade mina sträckor. +34 hade vi så någon direkt svalka var det inte. Men så skönt ändå. Turbo är helt ur löpet så nu kan vi verkligen koppla av. Satt ute under parasollet och lyssnade på P1-dokumentär. Väldigt många bra program där, men först lyssnade vi på dagens sommarpratare. Väldigt roligt att lyssna på och vi hade önskat mer av just den sorten som har en riktig historia att berätta och gör det bra. Att det sedan var en malmöit gjorde JR väldigt glad.

Det började mullra vid 20.00 och de första regndropparna började falla. Då hade JR redan lagt täcket på poolen och det var bara att ta ner parasollet. Jag skyndade mig att ta in kameran, mobilerna och våra glas. Så ikväll behöver vi inte tänka på att vattna. Jag öppnade ytterdörren för Turbo nyss så hon skulle se att det inte var något farligt där. Hon är fruktansvärt rädd för åskan och det har åskat en del ikväll. Men fy vad fuktigt det var ute. Fortfarande varmt och nu har det regnat en del kan jag se.

Det ska visst regna hela dagen i morgon till och från så vi kör rengöring av golven. Om vi ändå måste hålla oss inomhus kan vi ju göra någon nytta också.

Måste berätta att vi åt något så väldigt gott ikväll. Färsfyllda musslor i en supergod tomatsås. JR köpte den av damerna vid disken på Super-U. De lagar en del rätter som är väldigt goda. Annat vi brukar köpa där är fyllda tomater. Nu är JR känd där så damen öste på extra sås och den är bara så god. En fantastisk lördagsmiddag.

Hundarna var en hel del skeptiska att gå ut ikväll. Va?!!! De är inte vana vid att det regnar nu och tycker att det är väldigt mysko med vått på marken. Men ändå spännande och man måste nosa överallt. Jag tycker att det ska bli spännande att se om det regnar i morgon. Ja, så sällsynt är det med regn nu.

4 svar på ”Vi hann bada idag

  1. Lite obehagligt med småfåglarna i öppna spisen.
    Härliga tomater, så gott.
    Den middagen lät spännande.

Lämna ett svar