Så fick vi regn

Det har regnat inatt och på morgonen, vilket alla brandbekämpare måste vara glada för. Vi märkte just ingenting av det, men hundarna gick ut på trädäcket i går kväll och tvärvände. De vet knappt vad regn är nuförtiden. I morse hade småfåglarna poolparty på täcket över poolen. Små pölar hade det blivit och det gillade fåglarna. Eftersom vi inte visste hur det skulle bli under dagen lät vi täcket ligga kvar och JR struntade i att fälla upp parasollet. Vi tänkte ändå ta oss an golven och det är ju inomhusjobb. Därför har det endast blivit korta turer ute, men hundarna kan gå ut när de vill då dörren varit öppen till trädgården.

Trots att det inte regnade under dagen bestämde vi oss för att inte bada idag. Istället lyssnade vi på P1-dokumentär. Hittade intressanta reportage och hundarna sov under tiden.

Man ska ju vila på söndagar eller hur? Nu har vi helgdag i morgon också då det är Marias himmelsfärd vilket är en religiös helgdag. Katoliker tillber Maria i högre grad än Jesus vilket jag tycker känns bra. Kvinnor är viktiga.

Därför tänker jag endast köra lakan i tvättmaskinen och sedan ta det lugnt. Vet inte vad JR tänker ta sig för men kanske blir det lite byggande. Det har inte utlovats något regn så då blir det nog ett bad också. Varmt är det fortfarande men inte hett. Runt +30 är perfekt som damen sade idag som lagade indisk mat i tv. Hon bor i Indien men är svenska. Så man vänjer sig vid hetta men blir det några grader mildare så är det så skönt.

Tack vare att det regnade så har vi inte behövt vattna och det är ju bra. Växterna får sitt och vi sparar både vatten och våra ryggar. Vi har ju använt kannan nu för att det ska hamna vatten endast där vi vill. Men nu hoppas jag det regnat ordentligt uppe i bergen för då fylls floderna på och så även vår flod Orb.

Vår nya vecka börjar alltså med helg. Allt stängt och det är endast bagaren i Murviel som har öppet. Ja, kanske Lidl där också. Men JR har sin lilla tesla så det löser sig.

2 svar på ”Så fick vi regn

  1. Lyckost er att ni fått regn. Här kom det fem stycken minidroppar när jag sopade terrassen, TJOHOOO tänkte jag, men det blev inte mer än så :-/
    Helgdag här också … 😀

Lämna ett svar