På egen hand

Igår var JR och tog sin influensaspruta och hämtade ut vår medicin. Så idag var det min tur. Eftersom jag inte vill grensla teslan så blev det apostlahästarna för min del. Det är lite jobbigt för min rygg att bära en väska i handen så därför hängde jag på mig ryggsäcken eftersom jag ville handla lite saker på hundspaet och Super-U.

Nu har vi haft en typisk småbarnsnatt då Lino haft ont i magen. Han har varit ute med JR fyra gånger och högljutt sagt ifrån att nu måste jag. När JR började tappa tålamodet tog jag vid och efter tre gånger med gräsätning, spyande och lallande runt i trädgården var han bättre. Två varmkorvsnuttar och så somnade han direkt. Vi vaknade vid tio men kände att det fick bli en sovmorgon deluxe idag och Lino tyckte att det var okej. Både han och Turbo somnade om och vi vaknade halv tolv. Kändes bra och det regnade ju vid tio men var uppehåll när vi gick ut så det blev ett bra val.

Idag blir det en del foton från tidigare och vår by har nu sex fina muralmålningar då en ny har målats nu under sommaren. Denna på bilden är en av de äldre som vi fotade då vi tog en promenad i byn.

Jag hade tur då jag gick och handlade för det regnade inte alls. Tränade min franska med den trevliga apotekaren som gav mig vaccin. Vi hade en mycket bra pratstund och det är nyttigt för mig att få träna på språket. Jag tar alla tillfällen i akt och vår kära sydfranska kommer allt som oftast vid grinden och pratar.

Liten vy över vår by med kyrkan högst upp. En rätt typisk fransk by här i södra Frankrike. Vårat hus syns inte på denna bild utan vi bor mer åt vänster på bilden. Jag förundras varje dag hur klara vackra toner som klingar från kyrkklockorna inte de tung klämtanden som jag är van vid från Sverige.

När jag kom hem var alla glada och jag hade ju med mig en leksak till Lino och tillslut fick vi gömma den då han blev så uppskruvad. Han får tillbaka den i morgon. Tösen i affären på spat rekommenderade buffelhorn att gnaga på så jag köpte två som de ska få prova i morgon. Tänkte att det kunde vara bättre än de träpinnar Lino tuggar på nu. Tror han äter av dem och då får han ont i magen. Måste berätta att han åt banan igår med JR. Först trodde jag att det var vad som orsakat magontet, men så läste jag att det är väldigt nyttigt för hundar och kunde avfärda det som orsak. Lino ska få mer banan i sitt liv.

Lite sol nu hade varit trevligt då gråvädret har varit i flera dagar nu. Så även om det inte regnar på dagarna så är det ännu roligare då man kan sitta ute i solen. Denna bild är från förra året och det var en del sol då så vi lever på hoppet att det ska bli en del av den varab i år också.

Så en återblick till oktober 2018 då vi bodde i gamla huset. Lätt att sluta gnälla på vädret här då. Vi har +20 ikväll klockan 23.30 och vi har fortfarande en fläkt på om nätterna i sovrummet och fönstret öppet en bit. Torsdag i morgon och vi får se vad den dagen för med sig.

4 svar på ”På egen hand

  1. Stackars Lino. Bra att det gick över och ni fick sova ut.
    Gillar också bilden över byn.
    Tyckte hundarna om buffelhornen?
    Så härligt väder ni har, vi har svinkallt.

Lämna ett svar