Man blir både ledsen och arg

Mest arg just nu och jag ska berätta varför. Vi bor i en liten by med ca 2500 invånare, vilket är självalt då vi ville ha en lugn plats att bo på efter flera år i stora städer. Så har vi haft det i snart elva år och det har kkänts väldigt tryggt. Ett tag var vi med en grupp nattvandrare då en del i byn ansåg att det behövdes. Med en pojke i tonåren så kände vi att det var viktigt att delta. Flera helger och storhelger gick vi runt ett par timmar sent på kvällarna. Eftersom vi hade hundar så blev det så att vi fick sista passen, vilket inte gjorde oss något. Men vi fick aldrig vara med om någon skadegörelse eller annat bus av något slag. Andra som gick skrev om saker som vi aldrig upplevde fanns. När vår pojke växte upp och inte tillhörde byns ungdomar, slutade vi att nattvandra. Vi tyckte också att andra skulle ta vid, som hade ungdomar i den åldern. Tror att nattvandringen upphörde då fler eldsjälar slutade.

Men vi har haft det relativt lugnt trots det. En del bilinbrott och villainbrott har förekommit men inte ofta. Så vid juletid började plötsigt ungdomar från byn ringa på dörren strax före 22.00 på kvällen. Men efter två kvällar så upphörde det och vi funderade inte närmare på saken. För någon dag sedan startade något annat. Jag sitter i ett rum mot gatan och har bra uppsikt över ytterdörren. Ett tiotal ungar kommer förbi på gatan och en liten knatte skickas upp till vår dörr, han bankar på med näven och sedan springer de sin väg. Detta upprepades igår och jag blev arg. Först så tänkte jag ställa en av våra bilar framför entrèn så den blockerar trappen. Men jag hörde ungarna en bit bort och körde bilen dit. Några av de yngsta befann sig där och jag pratade med dem. De blev ångerfulla och bad om ursäkt.

Tydligen hade de sprungit runt och bankat på flera dörrar. Det verkar som folk kopplat ur sin dörrklocka då de blivit drabbade flera gånger, därav bankandet. Nåväl, jag kände att nu skulle det vara slut på denna lek och vi borde kunna få vårt lugn tillbaka. Med hundar i huset så skäller de ju om någon ringer eller bankar på dörren.

Igår kväll började det banka igen och jag blev arg, gensköt ungarna och var ifatt dem. Fyra killar i lägre tonåren lade benen på ryggen och vågade inte stanna när jag bad dem om det. Nu vet jag vilka de är i allafall. Upphovsmännen bakom denna elakhet. Efter någon timme bankade det igen och när vi inte öppnade så började de kasta sten på vår dörr. Det var bara att ringa polisen för nu kändes det riktigt otäckt. De skickade två bilar som åkte runt men killarna är inte så gamla att de får vara ute efter att fritis stängt vid 22.00. Vi har gjort en anmälan och polisen ska åka runt varje kväll nu. Det är så tråkigt att några rötägg ska terrorisera några hus och dess människor. Jag vet inte om andra gjort anmälan men vi fick reda på att detta kallas ofredande och leder till åtal direkt utan rättegång. Undrar om ungdomarnas föräldrar vet om hur allvarligt detta är och vad deras telningar sysslar med på kvällarna.

Det känns som att lugnet vi sökte när vi flyttade hit, inte finns mer. Så ledsamt och tråkigt.

Lämna ett svar