Man blir glad

När vi kom hem igår från våra hundpromenader, satte jag på datan och fick se ett inlägg på facebook om en hund som setts springa i byn. Någon hade lyckats få tag i hundan och hade den hemma hos sig. Ett foto fanns på hunden och alla i byn som är aktiva på dessa hundsidor satte igång ett intensivt sökande efter ägaren. Jag tror att det tog högst en halvtimme tills ägaren var hittad.

Jag blir så glad över allt engagemang från människor som bryr sig om djur.

Många av dessa historier om hundar som smitit iväg från sin ägare eller hundvakt, slutar lyckligt. Men så finns det de som tyvärr springer ut på någon väg och blir påkörda eller hittas döda av någon annan anledning. Den oroliga ägaren får ett avslut, som åtminstone gör att man inte behöver sitta hemma och undra. Därför är det så glädjande att upptäcka att det finns så många människor som är villiga att offra tid för att hjälpa till, när någon förlorar sitt djur.

När olyckan händer att din bästa vän blir skrämd eller smiter, finns de där för att hjälpa till. Jag och många fler rycker ut och letar. Kram på er alla fina djurvänner.

wpid-IMG_88311056155960.jpeg

Lämna ett svar